En vecka i Karlstad...

Nu har jag varit i Karlstad i en hel vecka! Tiden har gått så grymt snabbt, vet liksom inte riktigt var den tog vägen. Har under denna veckan insett att jag kommer få mycket plugg även den här terminen... men det är väl bara att acceptera och gilla läget! Jag har dessutom hunnit med att vara "nolla" igen, dock bara en dag... men ack så roligt!! På tisdagen var jag på bio med Helen och Cadde, vi såg Snabba cash. Den var brutal, men bra! På onsdagen genomförde jag årets första träningspass, för att vara ärlig var det första träningspasset på cirka en och en halv månad... det kändes vill jag lova!! På torsdagen hade jag föreläsningar, lägg märke till pluralformen... är ju bara van att säga att jag haft föreläsning! På kvällen blev jag och Helen bjudna på fika hemma hos Axel, trevligt värre! På fredagen hade jag återigen föreläsning, och den även mycket tidigt... 8.15, bara att börja vänja sig! På kvällen kom Maria hem ifrån Oslo, skönt att se henne igen!! Jag bjöd Helen och Maria på mat, mycket mysigt!! Lördagen spenderades på stan med Maria, Helen och Sandra! Vi fick även lite snabbvisiter av Åsa och Emelie. Känns helt klart mycket bra att vara tillbaka och träffa mina fina flickor! På kvällen blev det party hos Åsa och Alex, för att fira Alex födelsedag! Vi gick till Tempel, första gången för mig :) det var en mycket bra kväll!! Idag har jag, Helen och Maria ätit pizza och slappat... en riktig söndag!!

Det var en snabb uppdatering över vad jag har gjort den här veckan... förmodligen kommer den kommande veckan att gå lika snabbt, och på fredag kommer mor och far med flyttlasset! Ska bli kul att få min nya lägenhet!

Ha en bra vecka gott folk!

Tillbaka i Karlstad!!

Nu är jag alltså hemma i Sverige, och till och med tillbaka i Karlstad!! Kan det bli bättre? Känns bra i vilket fall!

Kom till Calle igår eftermiddag, och blev mött utanför Marias lägenhet av Helen! Hon gav mig nyckeln till mitt nya hem de kommande två veckorna, alltså Marias lägenhet! Är väldigt generöst av henne att låta mig bo där tills jag får min egen lägenhet.

Idag har jag varit på stan och inhandlad mig två par nya skor... välbehövligt enligt mig så klart!! Nu sitter jag i skolan, eftersom jag inte har något internet än... och klockan ett har jag upprop, känns lite speciellt!! Förhoppningsvis lär jag känna lite goa människor!

Nu får jag gå till "utbytestanten" och tala om att jag är hemma och vid liv... och att min termin i Worcester har varit riktigt bra!!

Hörs snart hörrni!!

All good things must come to an end...

Idag är det måndag den 11e januari. Idag var det inlämning på mina sista hemtentor, men jag slapp gå upp tidigt för att lämna in dem eftersom jag gjorde det redan i lördags. Det känns helt underbart att ha gjort klart allt, men det är väldigt tråkigt i huset just nu... de flesta har en del att göra klart nu det sista, och många av personerna som jag uppskattade mest åkte för gott innan jul. Det bästa med det är väl att det inte kommer att bli lika svårt att säga hej då den här gången, som det var sist... det är i alla fall alldeles för tyst i huset och eftersom jag inte har något att göra är det en aning uttråkande.

Igår kväll gick brandlarmet, den här gången i vårt hus. Det var tydligen någon av de nya amerikanska baksetspelarna som hade lagat mat... det var förmodligen inte hans fel alls, utan något fel på utrustningen. I alla fall så kom brandkåren och vi fick stå ute och frysa i så där en 15 minuter... inte så farligt, men heller inte jätteinspirerande.

Idag har jag gått igenom en massa papper, tagit ned alla foton från väggarna och börjat packa en del av de saker som jag förmodligen inte kommer att ha användning för den sista tiden. Det känns väldigt tomt och konstigt i mitt rum nu, och känner egentligen inte alls för att spendera tid här inne... Men förhoppningsvis kommer jag inte att behöva göra det heller, utan om vädret tillåter så åker vi till Liverpool på torsdag till fredag, för att sedan åka till London på mellan lördag till onsdag. Sen är det bara en dag kvar, för på torsdagen beger jag mig hem mot Sverige och Lidköping för en kort visit. Längtar till att vara tillbaka i Karlstad den 24:e!

Snart är alltså min utlandstermin slut, vilket för med sig blandade känslor. Alla de underbara och mindre underbara människor som jag har träffat här, de har alla på sitt sätt präglat den här tiden och gjort den till något alldeles speciellt. Även om den här terminen har varit en utmaning för mig, så skulle jag aldrig ångra att jag har gjort det. Det enda som är synd är att nu, när jag har tid att umgås, så finns inte personerna som vi helst vill imgås med här! Killarna M, E, D och A är helt klart efterlängtade av oss här, och det var synd att de inte kunde komma tillbaka nu efter jul!

Antar att allt gott har sin tid, och nu är snart det här ett avslutat kapitel, och jag ser fram emot att påbörja ett nytt kapitel tillsammans med nya och kända vänner i Karlstad!

Tillbaka i Worcester

Så nu har jag varit tillbaka i Worcester ett tag, eller snarare en och en halv vecka. Kom söndagen den 27 december tillsammans med Fredrik och Mariette. Vårt flyg från Göteborg ställdes in, så vi fick istället ta vägen om Bryssel och sedan vidare mot Birmingham. Något försenade men ändå framme!

Under veckan med Fredrik och Mariette hann vi göra mycket. Det blev en runda i Worcester, där brorsan, det första han gjorde, shoppade två par skor. Tur att cashen rullar in! hehe... Vi hyrde bil två dagar, och bror min fick testa på att köra vänstertrafik för första gången. Han klarade det mycket bra, men någon gång var vi påväg över till den högra sidan av vägen... vi såg små byar runt den engelska landsbygden, slott och en mycket gammal karta gjord på en djurhud. Det blev nyårsafton och vi åkte på en shoppingrunda till Birmingham, där både Mariette och Fredrik shoppade loss... på kvällen lagade vi en tre-rätters middag och firade tolvslaget två gånger (ett klockan 23, alltså klockan 00.00 i Sverige, och ett självklart när det var midnatt här...). Vi gick tillsammans med några av mina vänner i huset för att se fyrverkerierna... vi stod dock på fel plats så vi såg inte riktigt så bra som vi hade trott att vi skulle göra... men men!

Nyårsdagen spenderades med en liten runda i Worcester, film och slappande. SKÖNT! På lördagen åkte vi till London och turistade. Vi sov på St Paul's hostel, söndagen spenderades (inte enbart) med shopping. Här fick även jag handla lite!
På måndagen begav de sig hem mot Sverige. Jag kan ärligt erkänna att jag var avundsjuk, det här landet börjar göra mig trött nu. Snacka om u-land.

Under gårdagen gjorde jag klart en av mina inlämningar. Så nu har jag bara en kvar, vilken påbörjades ordentligt idag... har dock mycket kvar att göra! På söndag måste den skrivas ut och lämnas in! På måndag åker förhoppningsvis jag och Marianne till Liverpool. Det beror på vädret... just nu är det snö, men som jag tror håller på att smälta bort. Igår var det kaos, och folk är "insnöade". Jag tror inte att de har hört talas om vare sig vinterdäck eller plogbil. Aja, som sagt, detta är ett u-land. Äntligen är jag snart tillbaka i en normal värld! Inte för mycket och inte för lite... tror helt enkelt att jag kan kalla Sverige lagom. Lagom, ett ord som jag har saknat under min vistelse här i England. Älskar lagom!

Nu får jag återgå till mina böcker om social stratifiering, klass, Marxismen och Funktionalismen... åååhh så roligt!

Njut! Ja, inte vet jag av vad... men att folket i Sverige har en ledig dag idag... om det ändå kunde gälla oss studenter! Gnäll gnäll gnäll... snart ses vi Sverige!

RSS 2.0