yttrandefrihet... väl?

Ibland funderar jag på den där yttrandefriheten som det är lag på att man ska ha... små saker kan bli väldigt stora och förstöra mycket, inget som jag orkar med!

Jag kommer fortsätta leva efter yttrandefriheten och säga vad jag tycker och tänker, så är det bara...

Jag drömmer

Att drömma är väl något de flesta gör, även jag. Jag gör det dessutom väldigt mycket. Betyder det att jag sover bra eller dåligt?
Kommer inte ihåg om det var inatt eller natten innan dess som jag drömde att jag tappade mina tänder. Jag kan fortfarande känna den rädsla och det obehag jag kände i drömmen när jag insåg att mina tänder var borta. Det där med drömtydningar är jag inte speciellt haj på så jag googlade. Att drömma att man tappar tänder står tygligen för otur, så nu vet jag vad jag har att vänta mig!

Blandad kompott

Tisdag.
Har haft en av världens tråkigaste föreläsningar tror jag. Tyvärr kan jag inte säga mycket positivt om den kurs som vi läser nu. Hoppas verkligen att den inte förblir likadan för de som ska läsa den efter oss... det enda bästa var att vi ändrade i schemat, igen... så nu har vi ingen föreläsning den 18 december. Ganska bra, så nu kan jag åka hem redan den 18:e, dock inte tidigare än 12.18 eftersom kvällen innan bjuder på party á la Linnea och David.

Var och pratade med utlandsstudier igen... blir inte jätteklok men jag ska göra vad jag kan för att komma iväg!

Fick idag en inbjudan till nyårsfest, låter kul men något som behöver funderas på en aning...

Nu är det alldeles strax dax för träning, gött att röra på fläsket ;)

Snö och kallt...

Det snöar, blåser och är väldigt kallt. Kallt både inne och ute, usch och fy! Antar att kyla är något jag måste börja vänja mig vid nu... det är ju vinter och det innebär ju att det inte är någon värme i min lägenhet!! Nu har jag varit hemma i några timmar, men ändå är det inte ens 20 grader här inne. Snacka om att jag fryser och går omkring med min filt nästan hela tiden!

Ska snart ta bussen till träningen, men det är inte lockande att gå ut... snön yr och usch..!

Ensam

Ibland får man eller i alla fall jag en sådan där känsla. En känsla att jag är så ensam. Fick just det... fast jag vet att jag inte är ensam, jag har en massa underbara vänner, min familj och många andra människor runt omkring mig. Fast ändå, den där känslan... ensam, jag?

jag tror att det kallas snö!

Just nu, eller för en liten stund sedan, när jag satt och åt började det faktiskt snöa ute... Ja det är nästan snöstorm! Kanske inte storm, men det blåser så det ser ut som att det är en massa snö. Jag som trodde att jag skulle ta mig en skön promenad i det fina men kalla vädret... tror inte det nu va!!

Bäst att hålla sig inomhus!

torsdagen den 20 november

Är trött, ganska mycket trött. Är inte alls sugen på att gå på föreläsning, de brukar inte vara speciellt intressanta och uppiggande heller för den delen... är fortfarande en aning irriterad över att inte tentaresultatet har kommit upp, det är faktiskt riktigt dåligt. Idag är det torsdag och ja, som jag skrev i tidigare inlägg så skulle vi ha fått dem i tisdags. Jag blir bara tröttare och mer irriterad ju längre tiden går...!

Jag hoppas att dagen idag kan bjuda på något gott och oförutsett för jag känner mig tung i huvudet och inte sugen på en dålig dag...

En lång väntan och lite stress...

Nu har jag väntat oerhört länge på det där tentaresultatet. Det ska komma idag, eftersom det är på dagen tre veckor sedan vi skrev tentan. Börjar bli väldigt trött på att de segar så med det... allt är bara en enda lång väntan!

Har försökt börja med hemtentan i kvällskursen lite, men tyvärr så går det inte speciellt bra. Det är svårt att komma igång och jag är inte motiverad över huvud taget. Trots denna icke-motivation börjar jag känna mig lite stressad eftersom tiden bara rinner iväg och den måste ju bli klar... förr eller senare, tyvärr förr!

Nu ska jag snart åka och träna, ganska skönt att det är buss som gäller nu (i alla fall två veckor framöver...) för det är mörkt och tråkigt ute!

Fattig

Det är bara den 17:e och jag är nästan luspank... inte bra alls! Antar att det var shoppingen i Milano som ställer till det lite... Nu blir det till att snåla fram till den 25:e. Det blir ju inte bättre av att jag fick hem en beställd bok (kurslitteratur) på posten idag, med priset 219 kronor. Borde inte kurslitteratur vara gratis?

Antar att jag är en fattig student, alltså precis så som regeringen vill att det ska vara. En students levnadsstandard ska vara lägre än fattighetsgränsen, så är det bara... knäppt om man frågar mig!

Jaha ja...

Idag är det söndag igen. Söndagarna återkommer lika ofta som fredagarna, men ändå är det betydligt skönare när fredagarna kommer på visit än söndagarna...

Är lite seg efter gårdagens festligheter i form av sittning och utgång, men jag är ändå en aning rastlös... vad ska jag göra? Det regnar ute, som vanligt kan man ju säga nu, så det är inte så lockande att ta sig utanför dörren. Men jag skulle kunna tänka mig att åka till friskis, men då ska man just det, orka sig utanför dörren och ge sig i kast med regnet. Jag skulle behöva tvätta och städa, men det känns inte heller speciellt lockande... ååå hitta på något kul åt mig att göra!

I morgon är det i alla fall dags att ta tag i livet och börja plugga igen... men det är i morgon det.

Regn, regn och åter regn!

Ja idag regnar det, ordentligt dessutom! Att det inte bara kan sluta... detta fanns inte med i min plan när jag igår tänkte att jag skulle cykla in till stan för att sedan gå och träna... innebär detta att jag måste/bör ta bussen? Det är inte kallt, men det är inte speciellt lockande att bege sig ut i det här rusket!

Det är ju i alla fall fredag idag, så det är ju lite positivt. I morgon är det dags för Pelikan-sittning, med tema bokstavskombinationer... verkar ju inte sååå svårt, men det är det när man inte har några idéer alls. Aja får väl se hur det blir med den saken, det är ju en dag i morgon också!

Vill boka biljett hem för julen, och jag hade tänkt att ta bussen till Mariestad för att sedan ta Kinnekulletåget hem till Lidköping. Men nu kan jag ju inte boka eftersom jag inte kan se på Västtrafik när tågen går... kan bara se fram till den 13 december! Är inte detta bara för jobbigt?!?! Någon som vet när jag kommer kunna kolla längre fram i tiden? Annars är det väl bara att vänta och se.

Valet och kvalet, buss eller cykel?

Ska jag vara rädd?

Idag är det torsdag, en torsdag som är full av händelser... eller ja, seminarium, föreläsning och föreläsning! Inte jättemycket att se fram emot...

Det där seminariet verkar dessutom väldigt flummigt, och jag vet inte om jag är direkt förberedd eftersom jag inte riktigt har fattat vad det går ut på. Undrar om jag ska vara rädd... Bara vänta och se, kanske överlever jag, kanske inte! Gör jag inte det så slipper jag ju resten av föreläsningarna och det vore ju bra...

Den här torsdagen är alltså inte så mycket att se fram emot... tyvärr!

Jag återkommer, om jag överlever...

Allt som vanligt igen

Natten till i måndags kom jag, Maria och Åsa hem ifrån Italien och Milano. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att det var helt sjukt bra, vill ni veta mer så är det bäst att fråga mig för jag kan nog inte beskriva allt med ord så här... men underbart var det!

Men nu är det tisdag och allt är som vanligt igen. Hade föreläsning idag igen och det är väl också som vanligt, i alla fall för den här kursen. Alltså att man sitter där och funderar på vad av det som föreläsaren säger som faktiskt är vettigt och relevant... om något är det!

Om ett litet tag är det dags för träning, känner mig just nu inte speciellt laddad eftersom det är mörkt och ruggigt ute och jag har spenderat en timme sovandes i soffan... men antar att det är dags att ta tjuren vid hornen (eller ta cykeln i styret...).


Italien!

Idag är det dags! Jag, Maria och Åsa ska ta oss iväg från Karlstad några dagar för att besöka Italien och Milano! Detta som vi har sett fram emot så länge, är nu här... kan ni fatta? Inte jag.
Det ska bli kul att träffa Marias kusin, som vi ska bo hos, och hennes nära och kära. Ser fram emot de här dagarna jättemycket!

Idag är det dessutom min mormors födelsedag. Så Grattis på 75-årsdagen mormor! Jag vet att hon inte tycker att det är något att fira eftersom det nu är på fel sida om 75-årsstrecket... men jag ska allt fira henne lite ändå, dock över telefon!

Nu är det bäst att sätta igång och göra sig redo... bussen går 07.22!

Ja, vad ska man säga?

Idag började alltså min nya kurs, metodkursen! När vi hade pratat med våra vänner som läste kursen i våras så sa de att de bara hade en massa grupparbeten och att den inte var alltför jobbig... men nu, ja jag vet inte vad jag ska säga! Antar att det egentligen inte är speciellt mycket, men det kom som en chock för oss! Det är två ganska stora arbeten som ska göras individuellt och dessutom ska det göras en salstenta... denna salstenta ligger dock inte speciellt välplanerat, eller välplanerat om vår kära lärare inte vill att vi ska ha något jullov alls. Det är nämligen tenta den 9 januari och jag antar att det blir tillbakaresa upp hit till Karlstad redan den andra eller något så att det blir några dagars plugg... typiskt, jag som hade tänkt att vara hemma och njuta av julen, men icke! Nu blir det till att plugga istället... ORKA!

Efter denna skit-början på kursen, känns det som att dessa 10 veckor som väntar kommer att vara en aning ångestfyllda!

Jaja, runt 16.20 tog jag bussen in till stan. Mötte Maria på torget, efter lite strul med bussarna... men väl på torget mötte vi de andra ambassadörerna! Vi gick och spelade biljard, himla kul men jag sög verkligen! Tror att jag hade varit bättre på bowling... kanske! Men men, det blev några härliga matcher med gott sällskap. Efter våra vinster (mina och Marias) var det dags att äta. Lite strul med maten (som vanligt?) och en inte jättetrevlig servitris, men maten var god tillslut! Inte tackar man nej till gratis mat?!

Nu har jag också packat det lilla jag ska ha med mig till Milano. Hoppas att det är lite mer på hemvägen ;)
På torsdag bär det av, jippi!!

Presidentval och allt möjligt!

Idag är det den 4 november 2008, och i USA är det idag dags för presidentval. Ska McCain eller Obama vinna? Som de säger på nyheterna blir det ett historiskt val i vilket fall, oavsett vem som vinner. Om McCain vinner blir han den äldsta presidenten som väljs, och om Obama vinner blir han den första mörkhyade presidenten... antar att det bara är att vänta och se!

Idag är det dessutom första föreläsningen på den här terminens sista kurs. 15 poäng metod, känns sådär faktiskt! Men men, får väl göra det bästa av det hela, men det blir ju inte bättre av att vi ska läsa lika många poäng metod nästa termin också! Jippi!

Ikväll eller 16.45 är det dags för Kick-off med alla studentambassadörer, gamla som nya! Ska bli himla kul att träffa alla... men nu kommer det till det svåra, vad ska man äta? Vi fick ett menyförslag igår som vi skulle välja något av. Efter ganska mycket funderingar valde jag något som lät gott... men så precis nyss fick jag ett nytt menyförslag! Oh shit... nu är det bara att börja fundera igen!

Halloweenfest!!

Idag är det den 1 november, dagen och kvällen som vi har sett fram emot sååå länge! Det alltså ikväll det är dags för Halloweenfest... yeah!

Brudarna på Gittar 10 är det som står för partyt... himla nice av dem! Min kostym för kvällen är precis "klar" och jag ska börja ladda för kvällen ordentligt nu!

Men innan laddningen börjar, behövs det dammsugas en aning...

RSS 2.0