Trött... överallt!

Igår besökte jag, Sofie, Helen, Marie, Malin och Ramona Hovfjället för en dag i backen. Började resan redan vid 08.00, vilket är tidigt för att vara lördag! Det var ganska snöigt på vägen upp, men upp kom vi!

Kändes lite ringrostigt i backen för min del... var ju ändå typ 4 år sedan sist... shit, för lång tid vill jag lova! Men kul hade vi i alla fall!
Lite lunch med mariekex-utforskning... spännande! Och Marie var en riktig stjärna på det där med Mariekex, men Sofie gjorde sitt också ;)

Runt 16 tog vi bilarna hem igen... trötta och möra i kropparna.

På kvällen blev det tacos på Gitarr. Himla bra kväll... som för min del avslutades ganska tidigt då jag var nära på att somna inför Robinson.

När jag vaknade i morse... för ungefär en timme sedan, var jag trött... vilket jag fortfarande är, men måste ta tag i skolan! Nu är det sommartid också, så det blev en timmes mindre sovande inatt! Känner dessutom av vart vissa pjäxor har suttit...

Nej, nu är det frukosttime...

Torsdag.

Idag är det torsdag och snart har ännu en vecka gått... shit va tiden går snabbt, jag hinner liksom inte med. Om en vecka så måste vi ha skrivit en massa på teorin till uppsatsen... oj då, när ska vi hinna det?
Jag och Helen har varit duktiga och sprungit idag med... lätt som en plätt!

Har varit dålig på att laga mat de senaste veckorna, men nu börjar mitt lager av matlådor tyna bort. Så, idag har jag lagat mat... yey 4 matlådor!! En får bli till i morgon!

Är så grymt trött hela tiden... fattar inte när livet ska bli lite lättare?! I alla fall lättare att ta klivet ur sängen på morgonen... synd att det inte blir någon sovmorgon än på några dagar. I morgon måste det pluggas, som vanligt... trots att det är fredag! På lördag skulle man kunna tänka sig att en sovmorgon kunde blivit... men icke då. Då ska jag upp tidigt eftersom vi ska åka skidor hela dagen :) ska bli mycket roligt så det blir nog inte så svårt att rulla ur sängen. Men på söndag... då ska jag sova! I alla fall lite... innan det är dags för plugg.

Idag har jag sagt upp abonnemaget för mitt internet och min hemtelefon...  och om en månad måste jag säga upp lägenheten... känns som ett tecken på att tiden i Calle snart är slut. Usch, jag tror inte att jag vill... vad händer sen?!

Har kommit på att jag lovade min bror en födelsedagspresent när vi ses hemma i Påsk. Oj då, den är inte inhandlad och jag har ingen aning om vad som ska inhandlas! Om någon har tips på presenter till 26-åriga bröder så hör av er till mig snarast!

/C.

Våffeldags :)

Idag är det den så kallade våffeldagen, så hur ska man uppmärksamma det bättre än att faktiskt äta våfflor?! Ska strax bege mig upp till Gitarr så vi kan fixa ihop lite våfflor och slänga i oss allihop... mums!

Annars har dagen än så länge enbart bestått av plugg, i olika former. Hade seminarium mellan 9-12, då vi redovisade våra filmklipp... gav inte så mycket, men ändå...
Runt halv tre åkte jag och Maria in mot stan för vår sista inplanerade intervju. Båda en aning sega så vi hoppades att den skulle gå snabbt... till skillnad från de andra intervjuerna som tog runt en timme, så tog den här nästan två timmar! Shit asså!
Sen så var det bara att snabbt bege sig till affären och inhandla våffelmaterial!

Just det ja! Igår tog jag och Helen årets första springtur. Kändes lätt och som att vi skulle kunna fortsätta i evigheter ;) eller ja, det var inte lika jobbigt som vi hade trott innan... tur! Har en aning ont i mitt vänstra knä idag, och undrar om det har någon koppling till löpningen igår... borde inte ha det! Känns ungefär som det gjorde när jag hade ont i mina knän för några år sedan... då de bara vek sig, speciellt när jag åkte skidor! Men det ska inte stoppa mig på lördag, då jag ska försöka ta mig både upp och ner för några backar...

Men nu, VÅFFLOR!

Trött på att plugga.

Nu är jag trött, trött på det mesta men mest på att plugga! Som tur är ska vi snart gå hem... men antar att det finns att göra när jag kommer hem med. Låt det ta slut!

Ikväll blir det en löprunda med Helen. Årets första, och jag hoppas att jag slipper en massa skoskav. Ska ta mina äldsta joggingskor... och hoppas att det hjälper. Har tre par joggingskor och får mer eller mindre skoskav av alla tre. Vad är problemet med mina fötter?

Påsken är på G. Någon som känner för att fira påsk med mig i Lidköping? I så fall är ni välkomna att höra av er ;)

Nu måste vi förbereda vår filmredovisning som vi har i morgon... snart, snart ska jag gå hem!

20090323

Måndag.
Dagen inleddes med att klockan ringde alldeles för tidigt. Sjukt jobbigt att gå upp idag. Satt i skolan och pluggade som vanligt... gick ändå ganska bra idag.
Fick ett mycket oväntat samtal från Viktor, men det är ju alltid trevligt att prata lite!
Runt 14.30 packade jag och Maria ihop våra saker och tog bussen in till stan för att genomföra intervju nummer 4.
16.10 var vi klara... precis lagom så att jag inte skulle hinna till träningen. Kul att ha burit runt på den tunga väskan hela dagen i onödan. Tog bussen hem och väntade på att klockan skulle bli dags att ta bussen in till stan igen för att träna ett senare pass. Så nu är jag hemkommen och färdigduschad... bäst att få i sig lite mat också.

Trevlig måndagkväll ;)

Segt!

Söndag, och idag är det segt!
Igår var det party, himla nice hade vi! Finns många fina bevis på det, men tyvärr är det censur på de allra flesta... Det kanske kan finnas några få som kan få visas för omvärlden, men annars är det synd om er som inte var med ;)

Tog en ganska kort promenad med Maria och Axel i förmiddags, och det är det enda vettiga jag har gjort på hela dagen... tyvärr! Men jag är trött, sjukt trött!

I morgon är det måndag och det är då vi ska ta tag i våra liv igen... orka!

Antar att det är bäst att återgå till soffan nu, innan den kallnar ;)

Ser jag något?

Igår var jag hos optikern. Ja, min syn har förändrats, men dock inte riktigt så mycket att jag egentligen kan ha linser... men nu har jag det i alla fall. Frågan är nu om jag ser något eller om det är som att gå utan... svårt att avgöra vill jag lova. Är sjukt trött så det kanske är därför som det är lite suddigt, eller så är det inte därför. Nu efter många försök har jag fått in de där linserna i ögonen... jävla små grejer det där som inte vill fastna! Nu ska de sitta inne under hela dagen så att jag ska vänja mig, men tror att det är bäst att de åker ut innan kvällens festligheter sätter igång. Är van att parta utan så tror att jag klarar mig även idag...

Igår kväll var jag, Maria och Helen hemma hos Sandra, och kollade på Let's dance och Hundtricket. Vi åt även en massa godis och pizza... så ja, inte mådde jag bra precis. Detta kändes av även när jag vaknade i morse... kändes ungefär som en normal bakfylla. Men nu ska jag äta lite och hoppas att jag inte behöver vakna upp på liknande sätt i morgon. Det är dock en ganska stor risk att jag gör det...

Fy skäms...

Ja nu är det nästan så att jag skäms... har ju inte uppdaterat på jättelänge. Kan meddela att jag har haft ett utkast till ett inlägg hela veckan, men aldrig orkat skriva klart... Så jag får be om ursäkt.
Här kommer en mycket kort uppdatering om den här veckan.

Måndag:
Hemresa till Karlstad igen efter en helg i familjens tecken. Sommarjobbsintervju för tjänster som redan var tillsatta... roligt!

Tisdag:
Plugg i skolan. In till stan för att göra intervju nummer ett till C-uppsatsen. Första träningen på en vecka, så segt är det minsta man kan säga att det var...

Onsdag:
Plugg hemma i form av transkribering och intervju nummer 2. Sprang till träningen direkt efter intervjun... trött som vanligt. Ringde min käre storebror och sa grattis på födelsedagen... han blir äldre, och det blir även jag har jag för mig...

Torsdag:
Plugg och ännu en intervju, dock sista för veckan. Fick bli en snabb-shopping innan träningen, så nu är jag fattig. Längtar till på onsdag då kontot fylls med lite mer lånade pengar - Tack CSN!

Fredag:
Försöker plugga i skolan. Den engelska artikeln som jag läser förstår jag inte mycket av... så det är trögt! I eftermiddag ska jag till optikern på synundersökning. Det är nästan så att jag hoppas att jag ser sämre så jag kan få linser... är så sjukt trött på mina glasögon just nu. Kvällen bjuder på fredagsmys med tjejerna hemma hos Sandra!

Lördag:
Vet inte om det kommer att bli så här, men planerna är;
Afrikansk dans på Friskis klockan 12.
Hem och plugga lite.
Börja göra sig i ordning för kvällens festligheter. Förfest någonstans och utgång... jag ser fram emot morgondagen!

Söndag:
Antar att jag är trött men borde plugga...

Ha en bra helg gott folk!

Hemma för att vända.

Kom hem ifrån Varberg igår kväll runt 21. Både jag och Maria var helt slut efter en lång dag på Entermässan, men det var riktigt kul. Det fanns många intresserade blivande studenter... får se hur många som kommer till Karlstad sen ;)
Tisdagen, Marias födelsedag, spenderarades först på ett tåg mellan Karlstad-Göteborg, och sedan tåg mellan Göteborg-Varberg. Framme i Varberg gick vi på stan och gjorde slut på pengar... synd att inte jag också fyllde år för Maria fick pengar i födelsedagspresent... typiskt! Efter ett par timmar på stan var det dags att åka hemåt Maria på kalas. Himla trevligt att träffa hennes familj, och mycket god mat :)

Idag, har jag varit på möte med våra handledare, och snackat intervjuguide. Det finns en hel del att göra och tänka på... tur att jag ska åka så mycket tåg och bil den här helgen ;)
Så nu ska jag egentligen bara packa om väskan från igår... och gå på ett annat möte nu klockan 15, information om utlandsstudier. Sen så, 18.59 går tåget hem... eller ja till Trollhättan, och där hoppas jag att mor och far sitter i bilen och väntar på mig! Fast innan tåget går ska jag försöka hinna inhandla ett par skor... mycket viktigt!

Grattis Maria!

Stort GRATTIS till min älskade vän Maria idag!! Jag ska spenderara dagen med henne, och följa med henne hem till Varberg. Det ska bli riktigt skoj! Imorn blir det jobb på Entermässan i Varberg, roligt!

Ha en bra dag allihop, för det ska jag och Maria ha ;)

På resande fot...

På resande fot, ja det skulle man kunna säga... I morgon så åker jag och Maria till Varberg, för att fira hennes födelsedag och jobba på Entermässan på onsdag. Efter mässan åker vi hem till Karlstad igen. Så runt 20.00 kommer vi till tågstationen här hemma... och cirka 24 timmar senare kommer jag sitta där igen. Inte något som var planerat... utan det är mer impuls. Jo, jag ska nämligen åka hem på tordag kväll. På fredag morgon åker jag med mor, far och farmor ner till Skåne, Lund och brorsan. Där blir det firande av farmors 80-årsdag och brorsans 26-årsdag. Ska bli nice. På söndagen åker vi hem till Lidköping igen... så nu till anledningen till att jag åker hem över huvud taget... jo, på måndag ska jag på anställningsintervju för sommaren. Hoppas på att det ger något bra, det skulle verkligen behövas. På måndag eftermiddag åker jag tillbaka upp till Karlstad igen... Så ja, på resande fot kommer jag att vara!

Synd bara... att jag missar Marias födelsedagsfest. Något som jag har sett fram emot och laddat för ett bra tag... men nu får det bli en helg i familjens tecken istället. Mina älskade brudar få ha det så kul utan mig :)

Så hörrni, ha en bra vecka!


Ännu en söndag...

Så var det söndag igen... känns som att söndagarna kommer med rasande fart, och gör mig påmind om att ännu en vecka har gått utan att ha kommit igång ordentligt med uppsatsen. Börjar bli en aning stressad eftersom tiden inte verkar vilja stå still för ett tag.

Trots att vi inte hade pluggat så mycket i fredags, utan bara suttit på en väldigt givande statistikföreläsning, åkte vi in till stan för att gå på After work på Månen. Mycket mat, gott att dricka, härligt sällskap och Rydell & Quick... vad mer kan man begära?!?! Himla nice var det i alla fall och något som vi måste göra om snart igen... gratis mat är ju trots allt väldigt passande för oss studenter.

Igår, lördag, var jag uppe med tuppen... eller ja ganska tidigt i alla fall eftersom jag hade planerat att träna klockan 11. När jag kommit hem från träningen var det dags att börja laga mat och även hinna med lite tvättande. Började dessutom kolla lite på statistikuppgiften som enligt vår lärare skulle ta en kvart att lösa... efter en kvart hade jag fortfarande inte kommit någon stans... Tänkte att det var lika bra att ringa brorsan så att man kunde få det hela förklarat för sig. Men till svar fick jag "jag borde verkligen kunna detta bättre än vad jag gör, men det är nog som du sa...". Hmm kändes ju bra eftersom jag var en aning vilsen bland alla formler. Om inte min kära civilingenjör till bror kunde detta tillräckligt bra för att förklara det för mig så är det ju inte så konstigt om jag, som har undvikit allt som har med siffror och formler att göra, inte klarar det. Jag räknade på de flesta av alla de former jag hade skrivit upp i alla fall, men om det är rätt och rimligt har jag noll koll på!
Efter mycket knapprande på miniräknaren var det dags att göra sig i ordning för kvällens klassfest. Alltid lika jobbigt när man inser att garderoben inte bjuder på något roligt att ta på sig... men men, jag gick ju inte utan kläder så jag klarade mig. Runt 18.00 parkerade jag min cykel på gitarrgatan. Lite förfest tillsammans med Sofie, Åsa och Sofies kompis Maria innan det var tid för att vandra upp mot Campus. Där möttes vi av värsta musikutrustningen med mikrofoner och allt...
Som vanligt hade John förberett kvällen. Speciella snittar i form av; lager ett: gurka, lager två: morot, lager tre: banan och som grädden på moset lite strössel på toppen... speciell smak vill jag lova! Det fanns fock annat smaskigt att vräka i sig så det gjorde vi! En liten "övning" á la John där man skulle stå extremt nära varandra, stirra i varandras ögon och sedan ta på varandras ansikten... lagom mysigt ;)  En aning senare var det även dags för karaoketävling. Vet inte vem som vann, men kul var det!! Mycket lyckad kväll, trots att halva klassen inte dök upp... deras förlust!

Söndag...
Idag alltså. Gick upp ganska tidigt idag också, men nu för att fullborda mitt tvättande. Klockan tio mötte jag Maria vid korset och tog en timmes promenad... gött mos att vi gjorde det innan det började snöa ordentligt, för det gör det nu! Hörde på vädret att det kunde komma runt en decimeter i värmland idag... så ja än är det inte vår! :(
Har pluggat lite... men nu ska jag nog göra ett avbrott och rycka tag i dammsugaren för just nu har jag väldigt mycket husdjur i form av dammråttor... trevligt!

Hoppas att ni har haft en bra helg... för jag ska absolut inte klaga!!

Blää för statistik!

Idag har jag haft statistikföreläsning nummer två, av två. Känns skönt att de äntligen är över, eftersom statistik är grymt tråkigt och inte riktigt ligger inom ramen för mitt förstående. Tycker synd om vår föreläsare som trodde att vi hade en massa förförståelse om statistik... för det hade vi ju inte!! Liiiiite saker kändes igen, men mycket var bara som konstiga formler och ord. Antar att det blir till att ringa brorsan för att klara uppgiften som ska in på torsdag.

Hoppas på att inte bli dumförklarad allt för mycket...

Snart är det dags för After work på BMB, känns som att jag klarar det bättre ;)

Trött och frusen...

Idag är det torsdag och andra dagen av KAUs info-dagar. Idag jobbar jag mellan 9.45-13.15, inte så lång tid men känner mig ändå inte på topp för att jobba. Är sjukt trött och väldigt frusen... skulle behöva något värmande, i någon form. Skulle också behöva sova någon dag... vet bara inte när, har liksom inte tid med det. Är så grymt stressad över plugget, men saknar det lilla som gör mig lockad till att ta tag i det. Hoppas att det infinner sig när jag kommer hem i eftermiddag...
Ser fram emot helgen, vad nu den har att erbjuda... skulle hoppas på liiiite sömn i alla fall!

/C.

Info-dag på KAU

Idag är det onsdag och det har varit första info-dagen här på Karlstads Universitet. Jag har jobbat som ambassadör och det har gott bra... var dock ganska hungrig när man stod och tittade på alla gymnasieelever som åt och själv inte fick äta.... men men, det tog jag igen efteråt, med både mat och godis ;)

Sprang på min kusse Max också, nice... inte var dag man ser honom! Taskigt bara att deras skola inte hade köpt någon mat till dem...

Imorn är det info-dag igen... sen är det bara Varberg kvar nästa vecka. Till Varberg är det jag och Maria som ska åka... kul att få göra det tillsammans!! Hörde av Maria att vi hade fått våra tågbiljetter... inte så lång väntetid så det var skönt... men ungefär 40 minuter i Göteborg, så om någon vill ta en fika med mig och Maria är ni välkomna att möta upp oss på centralen på onsdag :)

Nu ska jag göra lite plugg innan det är dags att åka till Friskis och möta Helen!!

Tisdag.

Tisdag.
Yes, tisdag... känns nästan som en måndagmorgon eftersom gårdagen mest innebar att ta igen förlorad sömn sedan helgen.
Idag är det alltså dags att börja ta tag i livet igen. Snart är det föreläsning, kvantitativ metod/analys... lagom roligt.
Efter föreläsningen ska jag vandra hem igen, äta och sedan plugga... för plugga är något som verkligen måste göras nu. Måste verkligen ta mig i kragen... och om jag inte klarar det själv får jag helt enkelt be någon annan att ta mig i kragen.

I eftermiddag ska jag, Helen och även Maria besöka friskis. Jag och Helen är ganska flitiga besökare men Maria gästspelar på friskis då och då, när inte KAUIF räcker till. Medel/styrka för mig och Helen och några av maskinerna på övervåningen för Marias del...
Hoppas verkligen att dagens träning blir lättare än gårdagens för då var det riktigt seeeegt. Både jag och Helen var sjukt trötta och inte blev det bättre av att vi på hemvägen var tvungna att springa till bussen...

En massa blaj, men nu är det slut!

Lite positivitet i tillvaron...

För ungefär en timme sedan fick jag ett positivt samtal från "utlandstanten". Hon meddelade att jag ska få åka som utbytesstudent till hösten :) gott med lite positivitet i tillvaron vill jag lova!! Nu är det bara att hoppas på att utbytesskolan vill ha mig ;)

Vad är detta?

Vad är detta? Det var frågan som jag ställde mig när jag drog bort gardinerna i morse, och den frågan som jag ställer mig ännu mer nu... Det snöar sjukt mycket och jag undrar varför?!

När är det tänkt att det ska sluta se ut som norrland utanför mitt fönster och istället bli sol och vår?

Trött, trött, trött


En helg i Göteborg!

Nu är det dags att sammanfatta vår underbara helg i Göteborg...

Fredag.
15.59 gick tåget mot sydligare breddgrader, vilket kändes när vi rullade in i Göteborg för där hade de ingen snö... typ vår, fast lite kallare ;)
Tågresan bjöd på både lite gott att dricka och konstigt sällskap i form av en kille som berättade om sina rosa y-front.
Väl framme i Götet begav vi oss upp mot Johanneberg och Chalmers korridorsbostäder. Det var där som vi 8 tjejer skulle bo över helgen. Hennings rum på 18 kvadrat blev vårt (och Hennings såklart) för några nätter... nej då, det var inte trångt :)
Lite mer gott att dricka och upp till Stefan som bor i samma hus som Henning. Där var det andra härliga människor, som följde med oss ut för att äta. Tapas var vad som bjöds... sjukt gott! Vi var 25 personer och det var fullt på Mañana. Efter mycket mat och lite mer gott att dricka begav vi oss hemåt till Johanneberg igen.

Lördag.
Klockan ringde 08.30. Det var dags att gå upp för att göra sig i ordning för shopping. Klockan 10.00 vandrade vi ner mot stan. Det blev en lång dag på stan och en hel del shopping för oss alla... På stan träffade jag Karin, sååå kul att träffa henne även om det bara var för en liten stund. Hoppas verkligen att vi ses hemma i Påsk!
Efter 16 någon gång tog vi bussen hem igen, en aning trötta både här och där... Eftersom vi var 8 tjejer och en kille i samma lilla korridorsrum så var det bäst att börja inta toaletten direkt så att alla skulle hinna med. Jag och Sofie gick en trappa upp för att duscha, så tack Stefan för lån av dusch! Några timmar senare var vi klara och gick åter igen upp en trappa för att äta mat. Kina/Thai/Sushi blev det... mycket gott. Runt 20.30 begav vi oss vidare för förfest. Förfesten var grymt bra och vet inte riktigt vad klockan var när vi kom eller när vi gick... Efter lite springande till spårvagnen (och tappande av Sofies mobil) var vi inne i stan. Efter lite vandrande och besök i buskarna och möte av Helens kompis Calle ställde vi oss i kön till Exet. Här stod vi i ungefär en timma och när klockan var sådär 02.00 kom vi in. Blev en del dansande och drickande... runt 05.00 tog vi taxi hem. Hemma igen var det dags för lite nattamat, sen däckade vi allihop 06.00 (efter att ha mött tidningsbudet i korridoren...).

Söndag.
Klockan ringde igen, nu 10.00. Usch fyra timmars sömn är helt klart för lite... så vi gick upp 10.30. En aning sega började vi göra i ordning på oss själva och alla våra saker. Mitt upp i allt detta ringer det på Hennings telefon, och det är någon som har hittat Sofies telefon. Gött mos! Sofie och Henning beger sig för att hämta upp den.
Efter frukost och städning hoppade vi på bussen in till stan, för att lämna Göteborg för den här gången. Det blev handling av godis och mat innan bussen gick hem mot Karlstad 13.25.
17.00 kom vi till Karlstad igen, trötta... otroligt trötta! Ungefär en timme senare gick jag in i min lägenhet och slängde mig i soffan...

Nu är det måndag och det är tänkt att jag ska börja plugga igen... men det är tyvärr inget som lockar just nu! Får se om Maria är sugen på en promenad...

Sammanfattningsvis så har vi haft en sjukt bra helg i Göteborg och så sjukt bra sällskap av göteborgsborna! TACK allihop!

RSS 2.0