Ny vecka!

Ny vecka, nya tag... ännu mera plugg!!!

Idag är det som ni säkert förstår måndag igen... tiden går fortare än fortast och jag har mycket att göra denna veckan!

Har i helgen varit duktig och gjort (nästan hela) en hemtenta, så idag ska jag ta med den till min lektion och fråga om jag har gjort rätt... ska bli spännande!

Senare idag måste jag börja på min tredje av fyra. Det börjar arta sig, men än är jag inte där... på torsdag kväll nästa vecka vill jag vara klar, för då kommer mina kära päron! Saknar dem så otroligt mycket!!!!

Nu måste jag fixa i ordning mig... måste hinna till bibblan och skriva ut innan min föreläsning 9.15.

Hörs!

Ibland känns livet tungt...

Trött, trött och åter igen riktigt trött. Jag är helt övertygad om att något inte står riktigt rätt till hos mig... är ständigt trött!

Ibland känns livet väldigt tungt, och det gör det just nu. Vet inte riktigt varför, men det bara känns tungt! Har extrem-mycket att göra och orkar inte riktigt börja... Är känsligare än känsligast och igår fick jag en skämtsam kommentar av en av mina hus-grannar. Skämtsam kan den ha varit, men jag tog den personligt... något som jag antagligen inte skulle ha gjort om jag var mitt vanliga jag.

Skulle behöva en stor hög med tips och idéer för att göra livet lättare igen.

Vi kom fram till att det bara är 8 veckor kvar av skolan... innan jul alltså, och alla menade att det var alldeles för kort tid... medan jag själv just tänkte att "ååh 8 veckor, det måste jag klara... jag måste överleva". Det är inte likt mig... jag, människan som aldrig har hemlängtan... jag tror att jag har lite hemlängtan just nu!!! Det är konstigt för jag trivs här, det gör jag... men det är tufft, riktigt tufft med skolan! Ser fram emot den 11 januari då jag lämnar in min sista tenta! Då ska jag förmodligen vara kvar här i en-två veckor och bara ha det bra, umgås med mina vänner och resa!!

Just nu ser jag inte ljuset i tunneln, men hoppas att det finns där och att jag snart kommer att få se det!!!

Take care!

Ni betyder allt!

Igår var ingen bra dag.

Började plugga tidigt på morgonen för att under dagen hinna göra uppgifterna för torsdagens seminarie. Ju längre dagen gick desto sämre mådde jag... jag hade pluggat och pluggat, letat och letat, men inte hittat någon användbar information. Jag var i ett tillstånd där jag helt enkelt nära på gav upp! Vilket jag kommer fortsätta att göra när det gäller den kursen... politik är helt enkelt inte min grej, och speciellt inte brittisk politik!

Jag ringde och pratade med pappa, som peppade mig som tusan och försökte förklara för mig att detta inte är livsviktigt! Det jag gör här kommer inte avgöra om jag kommer överleva eller inte... senare på kvällen ringde mamma, även hon försökte peppa mig! Alla de orden som de sa värmde mycket!!!

Jag tror inte att jag alltid talar om för mina föräldrar hur mycket de faktiskt betyder för mig... men de betyder allt! Utan dem hade jag inte varit där jag är i dag... ÄLSKAR ER!



Om bara två veckor kommer de och hälsar på mig här i Worcester. Det ska bli så himla roligt... men innan dess har jag tre hemtentor som måste göras! Stress stress stress!

Första inlämningen...

På torsdag är det dags för första inlämningen... jag är nervös. Har precis (tror jag) gjort klart den och kommer förmodligen få en hel del kommentarer tillbaka på den. Det är i och för sig bra att vi får kommentarer, för detta ska vara ett utkast som vi kan ändra och fixa till innan vi ska lämna in hela vår portfolio i januari.

Nu är det bara dags att ge sig på seminarieuppgifterna för torsdagens lektion... hatar de uppgifterna!!! Det är sjukt svårt, för det handlar om den brittiska politiken! Jag som inte ens har koll på politiken hemma! Jag trodde att jag skulle läsa sociologi, inte politik... men men, det kanske kan gå bra den här veckan också! Problemet blir att skriva hemtentan i kursen som också snart ska vara inlämnad, men som jag inte har börjat med...

Shit, vill inte plugga så här mycket!! Känns som att jag ägnar (nästan) varje ledig tid åt att sitta i mitt rum och plugga! Skulle ju kunna gå till biblioteket, men vet ni vad?! De har inga läslampor... det är sjukt! Lamporna i taket är inte tillräckligt! Så när jag satt där i lördags och pluggade blev det molnigt utanför, och då var det svårt att läsa... hur bra är det på en skala?! Så jag hänger i mitt rum... inspirerande!

Åter till plugget!

Snart så!

Ja snart kan det vara dags att kanske vara glad över att ha en lägenhet! Det är nämligen idag som det är sista dagen att svara... men jag har redan svarat ja! Pratade med hon som bor i lägenheten igår och frågade lite hur den var... tror att det kanske inte riktigt är likadant som i den andra men nästintill identiskt. Fast i den här lägenheten är det inte orangea väggar utan ljusblå. Hmm, vad tänker folk med när de tapetserar? Aja, jag gillar ju i alla fall blått och tror att jag kan matcha in mina möbler då t.ex min soffa är blå :)  Hon som bor där nu verkade riktigt trevlig och vi kanske kan fixa så att jag får lägenheten några dagar innan jag egentligen skall få den... så jag slipper vänta en hel vecka på att få flytta in mina grejer (får nämligen tillgång till den på en måndag, men mamma och pappa kan ju bara hjälpa mig att flytta under helgen).

Pratade en mycket snabbis med mor och far på skype igår. Pappa var stressad för han skulle kolla på fotboll, mycket viktig match... tydligen viktigare än hans egen dotter :P  mamma skulle titta på något annat som också var viktigare än vad jag var... usch vilka föräldrar jag har ;)
Innan de var tvungna att springa till varsin tv-apparat så talade de om att min bror och hans flickvän ska flytta, IGEN! De flyttade in första helgen i september och har alltså bara bott där lite mer än en månad... men jag förstår dem. De hade inget badrum eller så de första två eller tre veckorna... och nu har de tydligen ingen värme, och det är mögel i lägenheten!! Aja, nu ska de tydligen bo precis vid järnvägsstationen i Lund, vilket är supernice! De ska också bo lite större tror jag, så då kanske det kan finnas plats för mig när jag kommer och hälsar på! Dååå kan jag gå och äta på Viggos precis vid stationen... de har sjuuuukt goda hamburgare!

För övrigt idag så är det min hat-dag, för jag har två föreläsningar... från 11-17. Lagom roligt eller snarare lagom sövande! Det skall även firas födelsedag i det här huset... IGEN! Vi firar näst intill hela tiden känns det som, vi är en stor familj ;)  det blir ingen utgång för mig i alla fall, för jag har föreläsning imorn också!

Håll tummarna för att jag får lägenheten!!!

Lägenhet hit och lägenhet dit!

Måndag, dagen då jag var tvungen att tacka ja eller nej till mitt lägenhetserbjudande. Lägenheten med de orangea väggarna...

Jag fick bilder i fredags, väldigt snällt av Helen och Åsa att ta sig tid att åka och kolla på lägenheten! Det uppskattar jag mer än mest! Tackade då ja till lägenheten och bestämde mig för att orangea väggar ändå får funka för ett och ett halvt år.

Jag har hela helgen funderat på hur mycket jag tycker om den där färgen och hur mycket jag hatar den... har ännu inte kommit fram till något svar. Men så idag gick jag in och kollade på lägenheter bara för skoj skull... och då visade det sig att det fanns en likadan lägenhet, som den med orangea väggar, ledig. Den är i samma hus men på andra sidan posten/jouren... ni som kan Duvkulla förstår!

Den här lägenheten ligger på 3:e våningen och har förhoppningsvis inte orangea väggar... vilket i och för sig återstår att se! Jag gjorde i alla fall en intresseanmälan och fick erbjudande om den direkt... så jag tackade nej till den första och ja till den här nya (utan att veta vilken färg det är på väggarna... men det kan inte bli värre än orange, det är jag säker på!). Så nu är det bara att hoppas på att jag faktiskt får den här!!! Och hoppas på att det är vita väggar ;)

Det är inget kul att leta lägenhet ifrån England, så låt mig få den här!!!!

Snart kanske jag inte är bostaslös längre... :)

Mina vänner!

Idag har jag pysslat lite med mina kort, men bara lite... har haft fullt upp med två föreläsningar idag!

Förra veckan köpte jag en mycket passande ram till ett av mina bästa kort, så idag står det färdigt på mitt skrivbord!



Mina flickor! Ni är bäst!


Lägenhetsjakt!

Mm det är dags att hitta en ny lägenhet för våren. Jag har en lägenhet på kroken, på Duvkulla i Karlstad. Den verkar väl ganska bra, har dock inte sett några bilder än... men det värsta är att det är orangea väggar!! Hatar verkligen orange, vet inte om jag kan bo i det... På måndag måste jag bestämma om jag vill ha den eller inte, ahh jag vill se bilder innan dess!

Ja, sen är det ju en annan liten sak! Jennie har en lägenhet på Haga som hon inte skall ha längre och som jag kanske skulle kunna få tillgång till beroende på hyresvärden. Men då är den ledig 1 februari. Det är väl i och för sig inte något jättestort problem, men jag kommer ju inte få veta om jag har chans att få den lägenheten innan måndag... och ja ni vet, det är då jag måste bestämma mig om lägenheten på Duvkulla!

Hur ska jag göra, snälla hjälp mig!!! Det är inte det lättaste att leta lägenhet ifrån England, lite svårt att komma och titta då!

/C.

I'm a good girl!

Ja idag har jag faktiskt varit en riktigt duktig flicka! Hade föreläsning i morse, från 9-12... men kom därifrån redan halv 12, vilket var skönt! Gick hem och lagade lite mat för att sedan sätta mig med en massa skolarbete! Fick faktiskt gjort lite, men om jag har gjort rätt är en annan femma!

Pratade med Helen på telefon i morse också, åååh så härligt att få prata med henne igen!! Saknar henne och de andra flickorna något enormt mycket! Men fortare än kvickt är det januari och jag är tillbaka i Karlstad! Det var i alla fall kul att prata med henne!

Runt klockan 15 kom Marianne tillbaka ifrån Tyskland så då var det självklart time for tea! Blev väl en sisådär 2 timmars snack, inklusive en skype-date med mor och far.
Efter lite lägenhetsletande gick jag till gymmet. Tror att jag kanske kan ha en lägenhet på kroken... men är inte säker. I så fall är det en på Duvkulla, ja jag vet att jag egentligen vill in till stan men det är helt omöjligt att få en där. Har gjort en massa intresseanmälningar, men det har typ 200 andra också gjort och jag kan inte påstå att jag ligger överst på listan... Så Duvkulla kanske det blir. En 37 kvadrats, på första våningen. Inte så kul med första våningen, men vad gör man inte för en bostad! Vem vill bo på gatan?! Tror dessutom att den inte har någon uteplats/balkong, ILLA!!! Jag som är van vid det... Aja, vänner förbered er på att gå och kolla på den åt mig ;)

Just ja, gick till gymmet idag som sagt... min stalker var där igen och jag tyckte att det bästa var att ignorera och fortsätta träna... när han frågade om han störde så sa jag JA! Hoppas att han fattar att jag tycker att det är sådär lagom irriterande att ha honom bredvid mig ställandes en massa frågor under tiden som jag försöker lyssna på min musik och träna!!

Har precis ätit mat och snackat med mina polers i huset, vi är ett grymt bra gäng! Men nu tänkte jag titta på lite svensk TV.

Sammanfattningsvis så tycker jag att jag har haft en kreativ dag, eller vad säger ni?! Våga inget annat än att hålla med mig!

/C.

Jag vill ha en kanelbulle!

Idag är det söndag, en söndag som alla andra söndagar... skulle man kunna tycka, men det är ju kanelbullens dag idag!!! Jag vill så gärna ha en kanelbulle! Bullar, mums smaskens ja helt underbara! Men tror inte att det går att få tag på några kanelbullar i Worcester! Men jag vill!

Igår var den en blåsig lördag. Vi åkte med buss till Warwick Castle och gick runt och kollade. Det var himla fint men det var alltför många trappor. Så jag har träningsvärk i vaderna idag... det säger ju ganska mycket om min fysik just nu! Har varit på gymmet fyra gånger denna veckan, vilket jag själv anser som ganska bra! Hade tänkt att gå idag också, men inser att min hals börjar göra ont igen. När ska jag bli frisk på riktigt?! Är sådär lagom pigg på att gå till gymmet själv nu för tiden... jag har nämligen blivit förföljd av coachen till herrarnas basketlag. 20 frågor och lite till... orka! Så nu ska jag försöka ta med mig någon beskyddande i fortsättningen!

Åter till gårdagen! Efter att vi gått och sett allt på slottet så åkte vi vidare med bussen till Stratford upon Avon, Shakespears födelseort. Vi blev aningens besvikna när hans hus inte var speciellt mycket att se... men det kan ju också ha varit för att vi inte ville betala för att gå in och titta!
Efter en sväng in på Poundland och Sainsbury's gick vi åter mot bussen och hoppades att vi fick komma in och slippa blåsten. Som tur var hade chauffören dörren öppen och vi hoppade in!
Alla var sjukt trötta och somnade på hemresan. Så ungefär en timme senare var vi tillbaka i Worcester och för första gången på tre veckor såg jag regn!

Vi tog en kopp te och kollade in fb. Inte mycket nytt men ändå... Åt och snackade och jag pratade lite med mamma på skype. Blev en mycket stillsam lördagkväll, som i och för sig var välbehövlig.

Nu tänkte jag hoppa in i duschen, och vänta på att flickorna skall vakna, så att vi kan ta oss en sväng in mot stan och lite shopping! Har ju trots allt pluggat liiiiite idag... får ta tag i det mer i eftermiddag!

Ha en bra kanelbullens dag! Snälla skicka en på posten!

Snälla döda mig nu!

Har precis haft en lektion idag... och nu känner jag att det är bäst att någon dödar mig nu så jag slipper lida!
Hade en kurs i måndags också, och en till väntar i eftermiddag och en i morgon!
En liten flicka med lockigt hår trodde att hon skulle kunna resa, ha roligt och göra en massa annat under tiden som hon också tänkte plugga... men NEJ det går inte! Jag kommer behöva sitta i mitt rum dag och natt och plugga!

Alltså är det inte sjukt konstigt... alla lektioner är obligatoriska!!! Det innebär att det existerar en närvarolista, och om man missar två lektioner "utan giltig anledning" så kuggar man i kursen! Sjukt sjukt sjukt! Tror tyvärr inte att resa är en giltig anledning till att missa lektionerna.

Jag kommer ha upp över öronen mycket att göra och just nu längtar jag bara hem till Sverige och Karlstad där vi läser en kurs i taget och inte fyra stycken samtidigt!!!!

Mamma och pappa kommer i början av november, som tur är har vi inga lektioner den veckan... men det innebär tyvärr att jag har flera inlämningar veckan efter! Så ja, jag måste helt enkelt plugga arslet av mig innan mamma och pappa kommer!

Den veckan som jag kommer hem över jul kommer inte att bli rolig, då jag antar att skolarbetet behöver tas med. För jag vill ju kunna umgås med Fredrik och Mariette när de kommer en 27 dec - 4 jan. För som ni förstår så har jag ju självklart en hel del examinationer veckan efter!!! JIPPI!


Snälla någon, om du inte dödar mig så kom i alla fall och hämta hem mig! NU! Tack!

RSS 2.0