Mot Uppsala!

Ja idag bär det av till Uppsala för att fira valborg! Detta har jag sett fram emot sedan februari då jag bokade biljetterna! Att jag nu måste åka hem på fredag istället för på söndag är en smärre bagatell... fick ju i alla fall sålt hembiljetten för halva priset... vilket alltid är något!

Theas place på Fyrisgatan kommer bli fullt vill jag lova... tror att rummet är på sådär 12-14 kvadrat och Frida och Ludvig tar bäddsoffan, medan jag får dela säng med Thea... blir nog mysigt ;) Fast... har man sovit 10 pers i ett korridorsrum så tror jag att det här ska lösa sig det med!

Tåget till Stockholm avgår idag 12.17. Runt 15.30 är jag framme och hoppas på att se Frida och Ludvig på centralen. Tillsammans åker vi till Thea i Uppsala!! Väl där har jag hört att det ska festas direkt... blir nog fint :)

Hörs om några dagar!! Fira väl...


Tack för det!

Ja, tack för det... nu vet jag hur vädret kommer bli i Uppsala över Valborg :)  Jag hoppas att det var ifrån någon som hade tänkt att fira Valborg där uppe också, för det såg ju helt okej ut ;)

Ja, på onsdag bär det av till Uppsalaland för att hälsa på min kära vän Thea!! Ska bli såååå kul... och Frida och Ludvig kommer också, så bättre kan det nog inte bli!

Snart, snart, snart!


Jag och mina sötisar Frida och Thea!


Allas vår egen Ludvig... fast han är nog mest Fridas :)

Snart har det gått tre år sedan de här korten togs, långt tid kan tänkas men det känns nästan som igår! Det här var balen 2006, sista natten med klassen... fast inte sista natten för oss :)


Här är dem samlade på samma bild :) Hoppas på nya fina bilder nu i veckan!

Uppsala kommer bli grymt!

En massa plugg

Mitt liv består just nu av en massa plugg. Ibland känns det lite jobbigt, och det är vad det gör just nu. Det går segt och jag känner inte att jag kommer framåt... Men antar att det bara är att ligga i.

I fredags var jag, Maria, Helen och Annelie på en uteservering och åt. Himla mysigt att man kan gå ut och sätta sig nu... (fast idag skiner ju inte solen...)

Igår var jag uppe med tuppen och tog en springtur vid halv 9. Riktigt imponerad av mig själv faktiskt. Efter mitt träningspass satte jag mig och transkriberade en intervju... gjorde klart den så jag var glad! Passade på att njuta lite av solen... skönt var det, och riktigt varmt! Hoppas verkligen att det är lite värme även på Valborg.
Runt 14 åt jag mat och sen var det nästan tid för att börja förbereda för kvällen. Fixande av tilltugg och duschande, och fixande av annat... sen så bar det av in mot stan och hem till Sandy! Drinkkväll stod på schemat, och gott var det! Det var himla trevligt, men jag tog bussen hem vid halv 12 när de andra gick vidare... känns lite tråkigt men jag sover inte som jag borde nu när det är så mycket i skolan, så jag måste ta alla tillfällen i akt för att få några extra tmmars sömn.

Ja, så nu sitter jag här och försöker plugga... det går ju seeegt! Det känns som om jag bara står och stampar på samma ställe...
Klockan 17 idag ska jag gå till KAUIF och träna, det är Caroline som har passet så det ska bli jättekul. Det är Maria som har lockat med mig, så det ser jag fram emot...  :)

Nu ska jag väl försöka plugga lite till då!

epoken karlstad snart slut :(

Idag gjorde jag det definitiva... sa upp lägenheten! Kändes sådär faktiskt... Kommer ihåg när jag flyttade hit för snart tre år sedan, då tänkte jag att jag skulle bo här i en evighet... nu är den evigheten snart över, och så är också epoken Karlstad. Fast jag kommer tillbaka... tror jag i alla fall, om mina planer blir som de ser ut just nu ;)  Kommer i vilket fall sakna det jag har här... alla underbara vänner och livet i allmänhet, helt klart mina tre bästa år i livet än så länge!

Igår var jag och tog TBE-spruta nummer fyra. Är fortfarande stel och öm i armen... fattar det inte, ska det va så?
Är nu precis hemkommen från träningen med Helen och Sandra... skönt att röra på det, ni vet vad jag menar! ;)
Så nu är det duschen som gäller, och maaaaat! Är hungrig värre!

Snart: Tack och hej Karlstad! (men som tur är, inte riktigt än...)
Nu: Tack och hej för idag!

Lite golf skulle vara kul...

Blev bara sådär, appropå ingenting sugen på att spela lite golf. Konstigt det eftersom det gick åt skogen när jag och mamma tränade när jag var hemma i påsk... men men. Här i Karlstad blir det ingen golf, det är brist på klubbor och annat. Så fram till sommaren får jag se tillbaka på rundan jag gick med mor och far i höstas när jag var hemma...


Pappa, lagom glad över att vara med på kort


Mamma värmer upp :)


Härligt härligt!


Det är utsikten/naturen som jag brukar ägna mig åt när spelet har gått sådär...

Bara lite nostalgi nu när våren har kommit... då är golfbanan som finast ;)

Monday monday...

Varför är det alltid lika svårt att gå upp en måndagsmorgon? I morse när jag vaknade var första tanken jag fick; när får jag sova igen? Konstigt att jag är så trött när jag spenderade nästan hela dagen igår åt att sova...

Gick upp i alla fall och kom iväg till skolan... mycket skola nu, undrar när det ska lugna ner sig?! Är stressad över om företag nr 2 vill vara med i vår uppsats eller inte, och på onsdag får vi svaret. Då släpps bomben...
Ringde till vårdcentralen och bokade tid för spruta... ja, jag hade tänkt att ta en spruta helt frivilligt. Ska ta TBE-spruta nummer 4, så passande då jag fick en fästing förra veckan ;)  Antar att det blir dyrt, men ska söka sponsring hos päronen...

Måndagar är inte sååå roliga, så det här är vad jag har gjort... alltså pluggat! Ska strax iväg och träna... lagom sugen på det, men jag och Helen har kommit fram till att det är rätt okej efteråt så det är vad som tjatas om och om igen i mitt huvud nu...

Summering av kvällen i form av bild och text

Ja, tänkte att det skulle bli en liten summering av gårdagskvällen. Finns egentligen inte så mycket mer att säga än att det var; himla kul, gott, och ja... kul helt enkelt! Tänkte att jag skulle göra en Maria, alltså lägga ut lite bilder så ni alla kan se hur kvällen var... Titta och njut ;)


Alla samlade för grillning


Jocke och Åsa


Stoffe och Malin


Maria och Kadrije


Jag och Maria


Åsa, Rikard och Erik


Emelie och Stoffe, och även Axel på ett hörn


Sandra och bröderna Eriksson


Maria och Rikard


Helen och Henning


Cadde


Manne, Linnea och Stoffe

ja, det var den kvällen... och fler såna kommer det att bli :)

Årets första grillning!

Ikväll blir det premiär... årets första grillning! Ska bli gött, ska ni veta :)

Hittills har dagen spenderats med först en springtur med Helen, redan 08.15 i morse.... och sen en hel del plugg, men också solning på balkongen :)

En soldyrkare är vad jag är...

Nu kom jag på att det faktiskt inte alls är premiär för grillningen idag, för det var ju grillat på påskafton... men då skötte Veronica och Mattias grillen så tror inte riktigt att det räknas... men frågan är om jag kommer sköta grillen ikväll?! Knappast ;)

Påsk 2009

Så, nu kommer min lilla uppdatering om påsken.

Åkte hem onsdag eftermiddag klockan 15.59. När jag gick av tåget i Trollhättan stötte jag på Elin. Vi hade tydligen åkt på samma tåg... vi tog bussen till Lidköping tillsammans. Vid Resecentrum satt mamma i bilen och väntade på mig. Väl hemma blev det lite mat och småprat med mamma och pappa.

Torsdag.
Karin kom och hämtade mig 09.00. Det var dags för lite tjatter och en morgonfika, alltså frukost på stan. Himla trevligt var det och helt plötsligt kom det en massa folk till Söderströms. Insåg när vi gick därifrån att klockan var 11.30. Oj, vad tiden går fort när man har mycket att prata om!
Tog en sväng på stan, inhandlade mig lite olika klädesplagg...
Träffade pappa runt 13 då han hade slutat jobba. Vi gick och köpte min födelsedagspresent... en ny resväska! Tack tack! Gick till Systemet och köpte lite alkoholhaltiga drycker. Åkte sedan vidare till Karvik, en optiker, och lånade hem lite bågar till mig...
En sväng till Hjertberg (ICA)... eller ganska mycket handlande då vi skulle ha kalas på fredagen och mamma och pappa skulle ha 10 andra på fest på påskafton, alltså mycket mat! Inhandlade också Fredriks födelsedagspresent...
På kvällen åkte jag med mamma till ranchen och slog några hinkar. Insåg direkt att golfandet inte sitter i ryggraden. Men hoppas på lite övning i sommar.
Runt 22 åkte jag till Resecentrum för att hämta Fredrik och Mariette.

Fredag.
10.00 var jag på Friskis och jympade ett av de jobbigaste passen jag någonsin har varit på... snacka om att jag var helt slut efteråt. Cissi, styrkan själv på friskis i Lidköping hade gjort ett mixpass på 75 min. Det skulle va ett medelpass, fast med lite extra styrka... tror mer att det var ett intensivpass med mycket extra styrka! Men härligt var det!
Väl hemma igen var det dags för fika! Fredrik och Marietta skulle åka runt och fota lite för Mariettes x-jobb. Jag följde med och vi tog även en runda till Rörstrands och tittade lite. Efter det blev det en glass på Birgers, Fredrik bjöd oss fattiga studenter! Tur att någon har börjat jobba och tjänar pengar! Åkte även en sväng förbi Morgan (morbror) och Bittans nya hus, som de ska flytta in i nu...!
Runt 18 kom mormor och farmor på kalas. Tack för presenterna!
Runt 22 körde jag hem di gamle!

Lördag och Påskafton.
Jag, Fredrik och Mariette tog cyklarna ner till stan. Härligt väder och en bra dag. Shoppade lite, till både mig och mamma. Vi gick och fikade med Fredriks kompis Per på Larssons Skafferi. Smaskigt!
Cyklade hem när Fredrik skulle köpa present till mig...
Satte igång och pluggade direkt när jag anlänt med cykeln till Skridskovägen 10.
Började göra mig i ordning runt 17, och klockan 18 anlände mor och fars gäster. När de tog fördrink inne, tog jag, Fredrik och Mariette det ute på altanen... kändes att våren var där vill jag lova!
Tog cykeln till Skaragatan 96. Party på G. En massa mat och en massa folk. Trevligt att träffas! Trodde dock på utgång, men hoppas att det kan bli det en annan gång... är ju alltid kul att träffa lite annat folk också när man ändå är hemma. Vad är då ett bättre ställe att träffa dem på än på Stadt, där alla hänger (enbart för att det inte finns något annat ställe att hänga på...). Eftersom det ändå inte blev någon utgång så tog jag sällskap med Fredrik och Mariette hem vid 00.30.

Söndag.
Vaknar ganska pigg, då jag faktiskt inte hade druckit så mycket kvällen innan. Klockan 10 ringde Thea och undrade hur jag mådde... hon hade en baktanke med frågan! Hon ville att jag skulle ta en av deras bilar och möta henne i Falköping. Det gjorde jag, och jag tog Lotta med mig. Runt 12 var vi i Falköping. Det första Thea frågade var om jag hade med mig något?! Tror att jag såg ut som ett frågetecken, eftersom jag inte visste att jag skulle ha med mig något... men det skulle jag tydligen ha haft... oj då, missförstånd från båda sidor! Det var i alla fall kul att träffa Thea lite och det var himla trevligt att få en pratstund med Lotta!
Hemma igen runt 14. Hela familjen tog bilen upp till Kinnekulle för att kolla in Lasses grotta. En promenad där mamma trodde att hon visste vart vi skulle gå... men det gjorde hon inte! Fast, vi kom rätt till slut i alla fall efter lite trevandes i skogen! Fika i gräset i solen! Nice!


Måndag.
Fredrik och Mariette åkte hem till Lund. Jag spenderade dagen med plugg och på kvällen var jag och mamma och tränade. Mamma tränade spinning och jag var på intensiv. Senare på kvällen satte vi oss i soffan framför en film!

Tisdag.
Det var dags för mig att åka hem igen. Men förmiddagen spenderades åt plugg. Runt 13 åkte jag och hämtade mamma på jobbet. Vi tog en snabb sväng på stan innan mamma körde mig till Resecentrum. 14.20 gick bussen till Trollhättan och 18.04 var jag tillbaka i Karlstad.

Så det var påsken det....

Igår, torsdag, var det sittning. Tema huvudbonad. Förmodligen sista sittningen med Pelikan, lite sorgligt faktiskt!

Idag var det tänkt att jag och Maria skulle plugga, men det blev inte riktigt så. Det blev en dag på stan i stället. Shopping blev det för oss båda... så nu är jag fattigare än fattigast. Det blev en jeansjacka och ett par nya chinos. Känns trots pengaförlusten väldigt bra!
Nu har jag precis kommit hem från träningen, med Helen. Ikväll blir det förmodligen lite mys...

Trevlig helg gott folk!

Spotify... bra skit!

Jag har fått lite antydningar om att jag borde skriva här... uppdatera om min påsk. Men det tänker jag inte göra nu, det kommer kanske senare!

Har precis skaffat spotify till Maria, hon är överlycklig... tack vare mig ;)
Själv skaffade jag Spotify på min födelsedag... värsta bästa födelsedagspresenten till mig själv. Till och med brorsan blev lite imponerad! Då sa jag bara; "Cillan fixar..." och det är ju det jag gör... :)

Spotify är helt enkelt bra skit!

Lidköping idag!

Idag är det onsdag, och dags att bege sig hem till mina kära föräldrar i Lidköping. Ska bli kul, men ändå lite jobbigt, eftersom jag vet att jag måste plugga plugga plugga!

Idag har jag spenderat dagen med plugg, tvätt och städ... och två vändor till skolan där emellan. Ja, jag har tur som bor nära skolan, och som har en cykel till hands. Det var nämligen såhär; jag var hos utlandsstudier igår för att fråga lite om alla ansökningspapper som ska lämnas in... och då sa hon att jag skulle lämna in dem så fort som möjligt, helst innan tisdag nästa vecka. Alltså var det idag som de skulle lämnas in! Så... jag åkte till skolan runt 8.30 för att fixa detta, men när jag kommer dit är hon på möte... typiskt! Bara till att ta cykeln hem igen och bege sig tillbaka runt 10.00. Men nu så, nu är det fixat och klart! Nu är det bara att hålla tummarna :)

Nu ska jag snart åka in till stan så jag inte missar tåget... har en del saker som jag måste fixa innan. Jag måste hämta förslag på nya glasögon... dyr historia men kanske nödvändig! Sen så måste jag skicka tillbaka en bok som jag hade beställt... men som vi inte längre behöver till uppsatsen eftersom jag har lånat den på bibblan... sen så har jag mycket grejer och det är tungt så det kommer ta låååång tid att gå ifrån bussen till tågstationen...

19.39 är jag i Lidköping... ojojoj!

Oj då, 22 på riktigt...

Ja, nu var det ett tag sedan jag uppdaterade lite. Detta kan bero på att jag nu för tiden har sjukt mycket att göra, upptagen kvinna... nej men det är riktigt mycket i skolan just nu och tiden räcker liksom inte till... till något!

Så, i lördags var det party. Trevligt och bra som vanligt... men i lördags var det en sak som gjorde det hela liiiite bättre. Jo, jag fick förra årets födelsedagspresent igen... låter konstigt men så var det! Förra året hade mina flickor gjort en "mina vänner bok" med både det ena och det andra... och tyvärr hade de inte hunnit riktigt klart med den. Men nu så, lagom till dagen innan jag faktiskt fyllde 22 så fick jag den igen... nu mer pyntad vill jag lova! Himla fint och jag uppskattar det så himla mycket. Synd bara att den inte kan visas för allmänheten... ;)

Jag har gått runt nu i flera månader och sagt att jag är 22, eftersom jag alltid är sååå liten. Men nu så, nu är jag 22 på riktigt! I söndags blev jag ett helt år äldre, på bara en dag... inte illa! Blev firad av Sofie och Helen! En promenad i solen och en glass, tyvärr när solen hade sagt sitt och det genast blev lite kallare... men det var verkligen gott med glass! Gick med hem till Gitarr och spenderade kvällen med lite soffhäng och pizza/pizzabullar... TACK tjejer! Så man kan säga att jag blev firad i dagarna tre... inte varje år det händer, inte mig i alla fall!
Måste dessutom tacka för alla fina gratulationer... TACK! (kändes bra att prova på en dag i Sofies liv... alltså med ett mycket populärt telefonnummer ;) )

I måndags var det dags för plugg igen... en massa plugg kommer det bli framöver. Satt i skolan ganska länge så det blev inte tid till att bege sig till Friskis, men jag var duktig ändå och gick ut och sprang... SJÄLV! Det är bra för att vara mig vill jag lova! Kändes himla bra efteråt... Ringde farfar och Ylva och tackade för presenten, och de tyckte att jag skulle komma och hälsa på dem nere i skåne... skulle vilja, men vart finns tiden?!

Idag, tisdag. Vi har haft en miniopponering på vår teoridel till uppsatsen... kändes sådär eftersom vi knappt hade någon teori nedskriven.. men lite kanske vi fick ut av det i alla fall. En sak vet jag i alla fall... jag blev bara ännu lite mer stressd för plugget och att allt snart ska vara klart! Jag hinner inte... påsken blir ingen rolig tillställning eftersom jag måste plugga!
Efter opponeringen var det föreläsning om kroppsspråk, som SSR bjöd på. Mycket intressant! Efter den gick jag till utlandsstudier och pratade om alla blanketter som måste fyllas i... ännu lite mer stressad. Gick till bibblan och försökte fylla i dem, så imorn så ska jag lämna in dem. Jag måste hinna allt som måste göras imorn, innan tåget går hem till Lidköping 15.59!

Om jag vore den där personen som bad till högre makter, skulle jag nu be om en aning mer tid!

Simma lugnt, annars drunknar vi allihop....

Lördag 4/4

Trött. Vaknade runt 8 och insåg att klockan skulle ringa runt halv nio. Gick inte upp förrän nio. Fortfarande trött.

När jag nu har tittat ut ett par gånger... så är jag rädd att dimman som är utanför faktiskt är där och inte något som jag har inbillat mig. Tyvärr så var det minusgrader när jag vaknade, inte mycket men ändå! Jag och Helen som ska ut och springa!

Ikväll blir det party! Mer än så vet jag inte... men vad mer behöver vetas?!

Igår bjöd jag mina kära vänner på middag och lite mys. Himla trevligt om jag får säga det själv ;)
Just det ja, när jag kom hem ifrån skolan igår och tittade i postfacket såg jag två saker. Ett vykort och ett kuvert. Båda från två stycken som jag tycker väldigt mycket om; Thea och Lotta! Tack kära vänner!

Nu får jag väl käka lite smått innan det är dags att springa en sväng!

Gött mos, solen skiner!

Ja vad mer än GÖTT MOS kan man säga när solen skiner så enormt varmt och skönt just nu?!?!?!
Idag har det varit Hotspot i skolan, alltså en av sveriges största arbetsmarknadsdagar... så nu är jag några gratispennor rikare ;)

Har precis varit och tränat och ska snart bege mig hem till Helen för en förvandling... hmm?

Är just nu väldigt glad, trots en massa plugg och annan stress... men solen gör mig GLAD!

/C.

RSS 2.0