Sista dagen i oktober

Idag är det den 31 oktober, så imorn är det alltså den första november... ganska logiskt! Har spenderat denna dag med att inte göra något alls, förutom att tvätta och träna...

Nu ska jag snart, eller ikväll träffa Åsa! Ska bli kul att få lite "egentid" med min underbara vän, det var väldigt väldigt längesedan! Idol och gott sällskap, kan kvällen bli bättre???

Imorgon är det alltså november, och officiellt vinter... eller i alla fall en väldigt kall höst!

Snö?

Vandrade precis hem ifrån Helens kalas... jag och Mowri gick och pratade och helt plötsligt så ser vi något som ser ut som snö... kan det verkligen ha varit det? Aja hoppas att det inte blir snö på riktigt än på ett bra tag...

Kallt kallt kallt

Kan inte fatta att det redan är sååå kallt som det är! Det värsta av allt är att när det blir kallt ute blir det nästan lika kallt inne i min lägenhet! Fatta att mina fötter är som isbitar och att jag går omkring med min filt hela tiden... föreställ er det liksom!!

Kylan just nu:
Ute: 2,2 grader
Inne: 20,9 grader

Japp, det är kallt och november har inte ens börjat!

Grattis Helen!

Ja idag fyller vår kära Helen år, så GRATTIS till henne! Igår hade vi lite överaskningsfirande för henne. Eftersom vi hade gjort tenta i tisdags tyckte jag och Maria att vi skulle åka in till stan för att fira med lite mat... (sa vi till Helen alltså!). Helen som var precis nyfrisserad tyckte att det lät bra... vi gick lite på stan för att vänta på att de andra tjejerna skulle komma på plats och sitta och vänta på oss där vi skulle äta. När vi skulle börja närma oss gick vi bara in i en sista affär för att "fördriva" ungefär 10 min. Men vi hade inte räknat med att Helen skulle börja prova kläder och fundera över olika köp... vår tidsplanering började spricka och tjejerna började undra vart vi hade tagit vägen! Helen hade hittat ett jättefint linne så vi bönade och bad för att hon skulle köpa det så att vi snabbt skulle kunna ta oss till de andra...

När vi väl kommit ur affären och var på väg till cafét kände jag och Maria oss ganska lättade men ändå lite stressade... in kommer vi på fiket, och vilka sitter där? Konstigt, alla tjejerna!!! Helen blev glad och vi åt mycket god mat, med god efterrätt! Men kvällen var inte slut här, utan vi skulle vidare...

Efter en liten promenad var vi framme vid Lilla Scenen. Där skulle vi se Spring Awakening, en musikal! Den var riktigt riktigt bra!!! Och jag tror att Helen blev glad, det är ju vad som räknas! Mysigt var det i alla fall att göra något sådant här en helt vanlig onsdag!

Men idag är det ju som sagt inte en helt vanlig torsdag, utan Helens torsdag! Maria och Helen ska åka till gymmet och jag tror att jag hänger på... för att ikväll kunna gå hem till Helen på kalas!! Sååå nice!

Ha en bra dag allihop, men inte minst Helen!

Ledig!!

Ja nu är jag ledig! Så himla skönt, tentan är avklarad och jag kan göra vad jag vill, nästan, i en hel vecka! Kan det bli bättre?

Efter tentan gick jag pch pratade med hon som har hand om utlandsstudier. Usch, gillar inte det. Hon får mig att känna mig hopplös och att jag aldrig kommer att komma iväg. Det går i alla fall inte att läsa något som har med HR att göra, tråkigt nog... men jag funderar på sociologi istället, det ska tydligen funka. Om jag verkligen vill läsa HR så måste jag betala allt själv... typ 1000 pund per termin, inte jättemycket egentligen men sen så var det det där med att bo. En hyra i London kunde tydligen gå på 6000 och det innebär att alla mina sparpengar kommer gå till det... vet inte om jag vill det! Men sociologi är väl bra att ha det med, det är ju faktiskt ganska intressant! Nu är det bara att hoppas att de kommer att ha kvar utbytet med KAU, annars är jag tillbaka på noll igen!

Ledig, men bitter.... snälla någon, hjälp mig att komma iväg! Vill verkligen!

Tentadags!

Japp nu är det verkligen tentadags! Eller ja imorgon i alla fall. 08.00 hoppas jag att jag är på plats för att skriva en tenta som jag hoppas att jag klarar... det ska bli skönt att få den gjord i vilket fall!

Såååå snart är jag alltså "ledig" för ett tag, härligt!!

Men, först tenta!

Har jag gjort vad jag kan?

Nu har jag suttit i bibblan i princip hela dagarna i nästan två veckor... men jag har ändå känslan att jag inte har gjort allt jag kan. Men ändå känner jag mig ganska säker på det jag har, fast det innebär ju inte att jag kommer att klara frågorna som kommer på tentan... usch vad jobbigt det här är!

Nu har jag i alla fall lämnat bibblan för idag, lite tidigare än jag kanske borde ha gjort men jag orkar inte mer! Nu ska jag istället spendera eftermiddagen och kvällen med att åka till friskis och träna och sedan bara ta det lugnt i soffan... men imorn är det sista rycket med tentaplugget! På tisdag är det över... ska bli så skönt! Får ungefär en veckas ledigt, ska bli sååå skönt att bara kunna vara och göra ingenting!

Men först ska jag klara tentan...

Trött, men vad gör det?

Lördag. Mm idag är det lördag och jag ska snart bege mig till skolan och biblioteket. Det är så det är när det är tentaplugg, alldeles för mycket ångest för att man inte pluggar tillräckligt och alldeles för mycket brist på sömn... Jag är sååå sjukt trött att jag förmodligen kommer somna inne i tysta rummet idag. Men 10-16 ska jag sitta i skolan, så det så!

I kväll ska vi hem till Emelie, hon har ju fyllt år och vill fira med lite party! Inget party för mig dock, men jag ska absolut gå dit och socialisera mig lite! Men antar att kvällen får bli tidig för min del. Längtar verkligen till på onsdag, då vill jag sova ut...

jag är trött, men vad gör väl det? Det är ju ingen som pluggar åt mig...

Igen!

Så var det fest igen... hos grannen!

Jag som faktiskt hade tänkt att sova. Bäst att leta upp öronpropparna, för utan dem kan det bli svårt!

Sov så gott, ni som kan!

Allas, vår egen Björn G!

Dagen idag har varit stressig... minst sagt! Började dagen med tentaplugg i bibblan 08.00 och det var lagom kul. 11.30 skrek magen efter mat så det blev pannkakor i massor i matsalen... smaskens!

Efter några godisar hos SSR (akademikerförbundet) var det dags för redovisning nummer ett. Gick ganska smärtfritt så det var skönt. Inför nästa redovisning hann jag med att plugga en liten stund i bibblan igen... redovisning nummer två gick himla bra, kändes fint faktiskt!

Snabbt där ifrån när jag och Maria hade redovisat... dags för Björn G och de andra!

Skulle nog kunna säga såhär... en torsdagkväll som den här var det länge sedan jag hade :) himla mysigt och kul... skrattade och skrattade! Och den där Björn, allas vår egen... sååå bra och världens gulligaste! Det var andra gången jag såg honom uppträda och han var helt klart lika bra nu, som för några år sedan då han stod i aulan på De la Gardie hemma i Lidköping! Om inte bättre...
Kanske borde kolla med Malin om hon fick någon bra bild på Björn på studenten i år.... jo han var där, och jag vet att det finns bildbevis så jag skulle vilja ha min egen idolbild...!

Alla gillar vi Björn,

/C.


men åhh!

Precis hemkommen efter en mycket lång dag i skolan, fylld av tentaplugg och ambassadörsmöte! Ambassadörsmötet var mycket givande då vi fick lära oss hur vi ska göra vid våra framträdanden hos studenterna! KUL!

Det första men åhh (finns i alla fall två...) innebar att vi kanske inte kan gå på kick-offen med alla studentambassadörer... det var tänkt att den skulle äga rum den 4 november, och det hade ju funkat super! Men nu verkar det som att den kanske kommer att flyttas till den 6:e november... men åhh det går ju inte! Det är ju då vi åker till Milano!!!

Det andra men åhh (eller är väl egentligen tredje nu...) är att när jag för ungefär tio minuter sedan kom med cykeln utanför huset hörde jag alla dessa festande studenter! Men åhh innebär inte att "snälla låt mig vara med" utan det innebär "snälla inte idag igen, låt mig få sova!". Varför ska man festa på onsdagar nu för tiden? Torsdag-lördag kan jag va med på, men snälla tänk på oss tentapluggande studenter som behöver vår skönhetssömn!!!
Att huset redan såg ut som skit, bådar gott för hur det kommer se ut och lukta imorn! Men Mathilda verkade redan vara igång med skurhinken så kanske... tur att Mathilda tar hand om dessa ekonomer!

Antar att det blir öronproppar inatt ;)


Undersökning?

Fick ett samtal när jag och Emelie cyklade hem ifrån Friskis förut. Vet inte riktigt vad det var jag tackade ja till men det var någonting som skulle vara på universitetet den 5 november klockan 15. Jag vet också att jag skulle få 2 biobiljetter för det... varför inte?

Blev glatt överraskad när jag hämtade min post idag också. Jag, Maria och Axel pratade i skolan idag om att på fredag kommer lönen... men för min del skulle det ju bara vara csn eftersom jag inte har jobbat något i september... men sååå när jag hämtade posten var det ett lönebesked från arla bland annan post. Jag tänkte att det var ett årsbesked men så var det inte. Nej på fredag så kommer det komma in lite pengar på mitt konto också, glad blev jag! Inte mycket pengar, men jag tackar inte nej till det minsta!

/C.

Så roligt!!

Nu har jag bokat resa upp till Stockholm! Jag ska åka och hälsa på farfar och Ylva i den 4 december och sedan några dagar senare åka vidare till Uppsala för att träffa min underbara vän Thea! Det ska bli såååå kul och jag ser verkligen fram emot att det ska bli december... fast det är ett tag tills dess och det kommer hända en massa roliga saker innan dess också! Vilken superhöst jag har :)


En liten detalj.... jag kom på en dam med att mobilblotta sig på friskis. Hon stod och pratade om väldigt personliga saker i omklädningsrummet och inte var det tyst heller! Men värst av allt, jag kom på mig själv med att lyssna.... usch och fy! Fast som Persson vill hävda tvingas man att lyssna när de kommunicerande exhibitionisterna sätter igång...

Trevlig kväll!

Varför?

Jag vet att jag redan tidigare har ifrågasatt varför man egentligen bloggar, eller varför jag egentligen bloggar... jag antar att jag själv vill ha uppmärksamhet, och att jag genom att skriva här känner mig bra på något konstigt sätt... (börjar bli lite psykologisk nu när jag läser socialpsykologi) Men tror jag verkligen att det är någon som vill läsa om vad jag pysslar med på dagarna? Vet inte, men det är ju någon som gör det i alla fall...

Det är sååå många som bloggar, har de så viktiga saker att skriva om och är deras liv så himla mycket roligare och intressantare än mitt? Ingen aning faktiskt, men jag vet att mitt liv är ganska tråkigt och inte alls särskilt intressant för någon mer än jag själv. Men ändå envisas jag med att blogga... visst är man konstig ibland!?!?! Jag är dock inte någon kommunicerande exhibitionist... om ni vet vad det är... ja, något har fastnat genom lite, lite plugg! Jag tvingar ingen att läsa, utan på något konstigt sätt kommunicerar jag med mig själv.... det börjar bli djupt det här så det är bäst att jag slutar!

Om en 4-åring skulle fråga mig varför jag bloggar (4-åringar frågar alltid "varför då?") så skulle jag ärligt inte kunna svara... om någon har ett bra svar får ni gärna delge mig det...

/C.

Vore nog bäst!

Idag är det söndag, igen känns det som. Veckorna går sjukt fort och jag hinner verkligen inte med! Har insett att det inte är så lång tid kvar tills det är dags för tenta, lite mer än en vecka... och under den veckan finns det mycket annat att göra också, som att:
- göra klart grupparbetet som ska in och redovisas på torsdag.
- ha möte med utskottet + att sammanställa diagrammen för tvåorna
- förbereda redovsning av coachinguppgiften som ska redovisas på torsdag
- gå på möte med ambassadörsuppdraget
- gå på föreställning med Björn G & co
- träna

ja det finns inte mycket tid men det vore nog bäst att sätta igång nu för det är inte så lätt som man (jag) kan tro! Såg precis en gammal tenta och insåg att jag inte kan hälften av det som de frågar efter... vilket innebär att hälften av det som de vill ha svar på inte ens finns i mina anteckningar... aj då, hur ska detta gå?!!?!?!?!

Vore nog bäst att ta tag i det som sagt, men först ska jag träna... så imorn kanske!

Skitskraj!

Vaknade inatt (03.00) av att någon plingar på och rycker i min dörr! Snacka om att jag blev skraj, skitskraj!
Jag vill verkligen inte vara med om det någon mer gång, pulsen gick på högvarv vill jag lova...

Tillslut somnade jag om i alla fall...


Så var det fredag igen.

Idag är det fredag, fastän jag tycker att det borde vara onsdag eller något eftersom jag inte har fått gjort något alls nästan den här veckan... nu sitter jag i alla fall i bibblan och väntar på mina kära gruppkamrater, så att vi kan fixa det sista grupparbetet för den här kursen. Jag är sjukt trött men antar att det inte är någon som bryr sig om det, eftersom alla är trötta nu för tiden... är det något med oss studenter som gör att vi blir trötta eller är det att mörkret börjar tränga på?

Fattar inte att tiden går så himla fort, hur ska jag hinna med allt? Tenta snart, åka till Milano snart (ska i och för sig inte bli svårt att hinna med eftersom jag ser fram emot det så sjukt mycket...), vill åka och hälsa på farfar och ylva och samtidigt hälsa på min vän Thea i uppsala... det måste funka!

Hoppas att det är dags för lite effektivt gruppande nu för jag skulle behöva sova....

Lite allt möjligt, men jag är glad!

I helgen var jag hemma hos mamma och pappa i Lidköping. Mycket tjat om det nu, men det var skönt och väldigt efterlängtat!
Jag blev väldigt bortskämd med god mat och annat trevligt... fredag kväll spenderade jag hemma med mor och far i soffan och vi såg en film som var väldigt high-tech!
På lördagar är det torget i Lidköping som gäller för de flesta lidköpingsbor och andra "småstadsbönner" runt omkring. Så även för mig, mamma och mormor... dock inte mycket torghandel för vår del! Men för att skryta lite så kan Lidköping stoltsera med nordens största torg med ett mycket stort rött rådhus mitt på torget! Det är något att se... förutom Läckö slott och Spiken! Skadar aldrig med lite marknadsföring ;)
Efter lite shopping åkte vi hem till mormor för mycket och väldigt god fika... Lidköping är ju en fikastad... om det var någon som inte visste det alltså!! Det som vi har i Lidköping är:
1. Caféer
2. Pizzerior
3. Hårfrisörskor
4. Ännu mer caféer
5. Men inte minst bandyn... (oavsett om man gillar den eller inte, så finns den där)

Efter shoppingen och fikat åkte jag och mamma till Hjertberg (ICA) och handlade kvällens mat... när vi kom hem kom strax pappa som hade varit på golfbanan (i regnet...). Eftersom pappa och hans golfgubbar till vänner var i Tunisien för någon vecka sedan ville han att jag skulle agera datasupport och fixa alla deras bilder på en dvd... det verkade inte vilja funka just den dagen, men det löste jag igår när jag kom hem till Karlstad igen!
Även lördagskvällen spenderades i soffan, men nu med fotboll på TV:n... mycket mat och god efterrätt, känns som jag enbart äter när jag är hemma... men mmm så gott!

Söndagen var en ganska fullspäckad dag. Redan vid 10.30 åkte vi en full bil (med både människor och golfbagar+vagnar) till golfbanan. Solen sken och det märktes att det skulle bli en fin dag! Trots solens strålar var jag en aning frusen och golfspelet gick inte alls som i somras... vart tog känslan vägen?!
Vi var hemma vid 16.30, men mest för att stoppa lite mat i magen innan det var dags att bege sig igen... nu till Friskis för lite core-träning med Sofia och Inger.
Slocknade ganska tidigt den kvällen :)

Igår, åkte jag hem hit till Karlstad igen... borta bra, men hemma också mycket bra!

Idag har jag varit på föreläsning och efter det var det tänkt att vi skulle plugga.... men, jag säger men... det blev inte riktigt så! Jag och Maria pluggade ungefär en timme, sedan var det dags för lite rast, tyvärr blev den lilla rasten flera timmar lång... oops!

Ikväll har jag dessutom varit på möte med ambassadörsjobbet. Det verkar sååå kul och jag ser verkligen fram emot att få börja jobba!

Ja detta var lite allt möjligt på en och samma gång, men jag är väldigt glad!


Inte alls lång tid....

Nu är det inte alls lång tid kvar innan jag sitter på bussen hem till gamla goa Lisch! Ser så fram emot att se hur mycket som har förändrats sedan jag var hemma sist... förmodligen inte jättemycket eftersom det brukar vara sig likt. Men ändå!

Hade redovisning för ett litet tag sedan, inte heller det tog speciellt lång tid. På ungefär 1 timme hann vi att diskutera kroppsspråk, mobbning och social kompetens... det är inte illa det, snacka om att vi var effektiva ;)
Nej men redovisningen var simpel, riktigt simpel så det var skönt. Tur för oss eftersom ingen var direkt förberedd på något mer än bara lite diskussion... det är det man älskar med seminarier, att det mest är att gå dit och öva lite på sin sociala kompetens och interagera lite med lite olika människor!!

Nu är det mest att sitta av tiden innan det är dags att bege sig till skolan igen för att invänta bussen... gud vad jag inte tycker om att vänta!! Om det är något som skulle behövas avvecklas är det just väntandet!
Men än så länge är det inte avvecklat så jag antar att det är bäst att gilla läget!

Dagen D?

Det är idag dagen D, tror jag... alltså inte i den bemärkelsen som var för en massa år sedan under andra världskriget, för jag har inte tänkt att invardera någon/något. Eller jag det skulle väl vara att jag kommer att invardera Lidköping ikväll!

Det är alltså idag som jag ska åka hem... äntligen! Ser verkligen så fram emot det!
Jag har nog packat klart nu... skulle tro det i alla fall. Men innan jag får bege mig ifrån Karlstad måste jag, Maria och Axel redovisa vårt superarbete om social kompetens! Kommer nog gå hur bra som helst (eller så gör det inte det, vi får väl se...?!?!?!).

Nu måste jag kanske köra en sväng med dammsugaren... vill ju inte ha en massa skit som väntar på mig när jag kommer tillbaka på måndag kväll!

Ha en trevlig helg!


smått och gott

Idag gick jag upp riktigt tidigt... redan 05.30 ringde min klocka, för jag hade bestämt att tvätta lite innan jag åker hem. Jag åker imorgon!!! Äntligen, ser verkligen fram emot att åka hem. Jag är inte den som har hemlängtan, men nu längtar jag... antar att jag bara behöver lite miljöombyte, något annat att tänka på och bara bli lite ompysslad av mor och far!

Vid 10.30 satte jag min fot på Karlstads Studentkår. Det var dags för ett möte för de som är utbildningsansvariga i alla studentföreningar... nej jag är inte ansvarig, men Anna som är det kunde inte gå och då fick jag hoppa in. Det var himla intressant faktiskt, fick veta en massa bra och kul saker. Efter mötet bjöde Kåren på lunch på Teachers... smaskens! Som fattig student är det ju inte var dag som man går dit och äter!
Efter det mycket intressanta mötet och lunchen med mycket gott sällskap begav jag mig hemåt. Skrev rent anteckningarna från mötet och skickade dem till Anna... efter det var jag trött, med all rätt tycker jag eftersom jag var uppe grymt tidigt. Jag somnade i soffan ett tag, och här sitter jag nu... och jag är vid medvetande endast för att jag ska iväg på kvällsföreläsning. Det är inget som jag ser fram emot men antar att jag måste gå dit för att få mina poäng!

Efter föreläsningen måste jag fixa i ordning alla mina grejer, så jag har packat klart och så... vill ju inte glömma något superviktigt! Vad nu det skulle vara...?!

Nej bäst att jag beger mig, så inte Maria får vänta...

Jaget och maskerna!

Vad är jaget, och vad är maskerna? Jag har tagit ett försök till att börja läsa denna bok, men inser att jag hela tiden tänker på annat och näst intill somnar... hur ska jag klara av att läsa hela boken om det ska fortsätta såhär?

Det är nog bäst att ta en paus, kanske lite serietittande hjälper... (?!)

Vilken helg!

Jag har verkligen haft en så himla bra helg, verkligen! I fredags hyrde jag och Emelie film, åt godis och hade det bra! I lördags umgicks jag med Sofia, min underbara vän hemifrån. Hon och en annan vän hemifrån var här för att planera deras resa runt om i världen... de ska resa med en annan Sofia, som Sofia pluggar med i Uppsala. Den andra Sofia är härifrån Karlstad :)

I lördags så träffades vi i alla fall alla fyra hemma hos Sofia (från Karlstad). Vi åt tacos och bjöd på oss själva innan det var dags att bege sig ut i natten.
När det var hemdags blev vi sjukt hungriga och var tvungna att stanna och äta... detta gjorde att min buss blev svår att hinna med så jag följde istället med dem hem och sov där... skönt att slippa en mycket trång buss!
En aning senare somnade vi och upp gick vi redan vid 08.00 morgonen efter... trötta och hungriga (igen) åt vi en mycket behövlig frukost.
När vi hade vaknat till liv bestämde vi oss för att ta oss en promenad i det fina Karlstad-vädret!
Efter den sköna promenaden var vi då hungriga igen... och Sofia bjöd oss på mat, igen! Himla gott vill jag lova att det var!

Efter maten var det dags för Lidköpingsborna att ta bilen hem... men först stannade de en sväng hemma hos mig för att se min lilla lya!

Efter ungefär två timmar i telefonen med Thea, somnade jag i soffan... skönt och behövligt som aldrig förr!
Jag hade verkligen världens bästa helg... tack för att ni gjorde den så bra allihop!

Nu ska jag ta tag i den här veckan också... alltså tid för lite träning!

Fredag, 3 oktober 2008

Fredag!
I förmiddags tog jag bussen in till stan, eftersom regnet inte såg ut att vilja lätta. Lämnade tillbaka en klänning som jag har värkt på i en vecka... var nog rätt beslut trots allt. Utan att hitta något annat att lägga pengarna på gick jag till affären och handlade så jag klarar morgondagens festligheter...
Det kan verka som att jag inte fick ut mycket utav min tripp in till stan, MEN ni kan inte ana vem jag fick syn på på Akademibokhandeln... ingen mindre än Björn Hellberg! Han satt där och signerade böcker, och för en liten stund tänkte jag nästan gå fram och hälsa, men avstod denna hastiga tanke! Det är i alla fall inte var dag man ser en riktig kändis... ;)

Fastän jag är en aning trött ska jag snart bege mig till Friskis med Emelie. Efter det får vi se vad vi hittar på, då det endast verkar vara jag och Emelie här för att umgås... blir nog himla bra ändå tror jag :)

/C.


Varför blogga?

Varför bloggar vissa människor? Jag gör det, men jag bloggar inte om något viktigt eller tjänar pengar på det. Det verkar som att man borde ha ett visst ämne eller något att blogga om, exempelvis mode, relationsfrågor och till och med psykologi (det lärde jag mig idag...).

Jag vet inte vad jag skulle välja för ämne om jag skulle behöva... räcker det inte med att skriva om mitt liv, det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Men varför tjänar vissa bloggare pengar på vad de skriver, och varför gör vissa (läs: jag) det inte? Orättvist, vet inte... men vem har sagt att det är viktigare att betala någon för att skriva om mode än att betala någon som skriver sitt livs historia?

Med detta vill jag ha sagt:
1. Varför får inte jag betalt?
2. Varför kan ingen förstå att det är fattiga studenter som behöver stöd i form av pengar?
3. Jag är inte bitter för att jag är en misslyckad bloggare...

Jaja, varför bloggar jag egentligen?


Social kompetens?

Mmm vad är egentligen social kompetens? Ett väldigt vanligt begrepp i dagens samhälle... man måste vara social kompetent, annars lär man aldrig på jobb bla bla bla.... ni förstår vad jag menar!

Idag är det i alla fall tänkt att jag ska lära mig vad social kompetens är, föreläsningen börjar om 46 minuter...

Aja får se vad jag får lära mig, jag återkommer kanske!

RSS 2.0