I-land eller U-land?

Ja vad ska man säga? Man skulle ju kunna tänka sig att England ändå är ett I-land... men jag börjar tveka, tror snarare att det är ett U-land.

Några exempel på detta:

- De har två-glas-fönster istället för tre-glas-fönster
- De packar sina matvaror i fryspåsar istället för vanliga plastpåsar
- De har ingen "blandare" i kranen, utan handfatet består att två kranar... en med kallvatten och en med kokande vatten! Ja men guuud så smart!
- De kör bil på fel sida av vägen (kanske inte riktigt har med u-land att göra, men ändå... det är fel!)
- De har heltäckningsmatta överallt... (mattan i mitt rum har en del suspekta fläckar... vill nog inte veta hur och när de kom dit)


Ja jag skulle kunna fortsätta i evigheter, men för tillfället har min hjärna gått ner i viloläge... så jag kanske återkommer med fler exempel!


Malvern Hills

Igår var vi ute och vandrade. Det var jobbigt, men sjukt fint! Vi åkte till Malvern Hills som ligger bara en liten bit ifrån Worcester. Där vandrade vi över 7 "kullar", eller snarare berg kändes det som. Det var verkligen varmt och fint väder så vi var så där lagom svettiga och härliga efteråt. Vi tog bussen klockan 10 och var tillbaka runt 16.

Tog en liten nap och klockan 17 var det dags att gå på ett möte om brandsäkerhet och sådant. Det var väl inget som jag inte redan visste... men där satt vi i en grymt varm föreläsningssal!

Pratade med mamma på skype efter mötet och pratade om när de skall komma och hälsa på. Vi bestämde att de skulle komma i början av november.
Efter det gick jag och lagade mat i vårt underbara kök... hmm, tveksamt om det är underbart. Vi skulle behöva en stekpanna, stekspade, en ny vattenkokare.... ja listan kan göras lång! Det blev ganska gott i alla fall...
Tog med mig maten en trappa upp och träffade några nya studenter som precis flyttat in. Trevligt! Vi hängde, precis som vanligt och runt 23 var jag trött och tänkte att det var bäst med en tidig sänggång för en gångs skull...
När jag kom ner till mitt rum såg jag att mamma hade skickat ett mail där hon skrev att hon och pappa hade bokat sitt flyg nu, så de kommer den 5 november!!! Ska bli jättekul!

Nu ska jag snart iväg på min första introduktion för sociologin. Hoppas att jag hittar dit, fattar vad det handlar om och så... känner mig en aning nervös! I'll do my best!

Hörs snart igen!

Snart är en vecka avklarad...

Hej allesammans!

Snart är en vecka i UK avklarad, och än så länge känns allt riktigt bra. Alla som bor i mitt hus är riktigt sköna människor, och vi hänger hela tiden.

Vi var ute i går, så ikväll händer inte så där jättemycket. Vi var på ett ställe som var helt okej, gratis inträde och så... vilket är bra för en fattig students plånbok! Britterna är dock något speciella när de dansar... eller så var det bara de som vi träffade, vet inte! En väldigt konstig sak var att det inte var tillåtet att dricka på dansgolvet... what the f*ck?! Men men, det var mycket bra ändå. Man kan ändå se att alla amerikaner som är här inte är vana att gå ut för de blir som tokiga! Det är för många första gången som de kan gå ut, lagligt alltså!

Idag har vi mest chillat, vi har köpt en university hood-tröja. Jag köpte en grå, tyckte att den var fin... jag har ju min blåa K-town med mig :)
Efter det gick vi och köpte baugetter som vi kunde ta med oss... så gick vi ner till vattnet och hade picknick, riktigt mysigt! Vem har sagt att det bara regnar i England? Den personen har fel... idag har vi haft riktigt bra väder, varmt och härligt! Eftersom jag köpte nya skor igår så har jag nu en stor blåsa på min högra häl... trevligt värre! Blir sådär lagom kul att gå en långpromenad i naturen i morgon... för det är det vi ska göra mellan 10-16!!

Åhh blir tokig... sitter och försöker ändra lite kurser, eftersom jag har valt en kurs som är som en svensk C-kurs tror jag... och jag vill ha en A-kurs. Så jag hittade en kurs som jag kunde tänka mig, men den var full... så då hittade jag en annan och sökte den, och när jag gjort mitt byte så såg jag att den kursen krockar med en av mina andra kurser, så nu måste jag försöka byta igen!!! Så irriterande! Hoppas att det fixar sig...

Ha en fortsatt trevlig helg,
C.

Åhh ja!

Okej, nu kanske jag hinner skriva lite... tiden räcker liksom inte riktigt till! Vi har fullt upp hela tiden...

Idag har jag varit på en föreläsning med "culture shock", åhh jag är chockad, eller inte! Det som vi kom fram till var skillnaden ifrån Sverige är att de inte har 3-glasfönster, utan enbart 2-glas. Så ja, det är kallt!
Efter chocken gick vi tjejer in till stan för att shoppa lite, och jag köpte en väska... självklart på H&M!!!!! Men men jag ska utforska de brittiska affärerna också, jag lovar!!

Vi köpte en massa mat också, och jag hatar de engelska plastpåsarna... de är ju verkligen som våra fryspåsar och gör oooont i händerna!!!

När vi äntligen hade kommit hem ifrån vår lilla "shopping-tripp" så gick vi direkt och spelade basket. Jag och två andra tjejer och 7 killar :) Woohhhoooo!

Dagen har varit stressig, så när klockan var sex så hade vi spelat klart och var tvungna att hoppa direkt in i duschen för klockan sju var det dags för en föreläsning om hur man reser inom och utom UK. Så nu funderar vi på att åka till Irland nästa vecka... men jag vet inte!

Jag märker att jag skriver lite osammanhängande, och det beror på att jag försöker lyssna på vad alla runt omkring säger samtidigt som jag skriver... att vi tjejer kan göra flera saker samtidigt är inte alltid sant!!!

Okej, bilder kommer förmodligen på fb inom kort!

/C.


Worcester

Ja nu är jag framme i Worcester. Eller det var jag ju redan i söndags kväll, men först nu har jag fått tillgång till internet. Internet funkar inte riktigt som det ska just nu, men snart så hoppas jag att vi får ordning på det.

Hinner inte skriva så mycket just nu, men det jag vill skriva är att JAG HAR DET BRA! väldigt bra om jag ska vara ärlig, sjukt mycket härliga människor :)

take care!

Jag vet...

Jag vet, nu har jag varit dålig igen. Jag har börjat inse att jag tycker att det är jobbigt att blogga när jag egentligen har väldigt mycket att berätta. Det blir liksom lite prestationsångest då... men, jag ska försöka se till så jag har tråkigt i Worcester så att jag bloggar mycket ;)

Nej men en snabb uppdatering då;

Åkte till Uppsala i fredags (förra veckan såklart) för att hälsa på mina vänner Sofia och Theresia som numera är sambos! Tänkt om alla mina kompisar skulle bli sambos, va mycket enklare det skulle bli att åka och hälsa på då!
De bjöd på mycket trevligt sällskap och annat skoj, bland annat i form av inflyttningsfest!
På måndagen begav jag mig hem till Lidköping igen.

Den här veckan har spenderats åt att tvätta och stryka... för att packas ner i den alldeles för lilla resväskan. Jag har faktiskt även hunnit med att träna 4 gånger denna veckan, så jag känner mig bra!

Just idag är det väl tänkt att jag ska försöka packa ner allt i väskan, för att se om allt får plats (?!). Det är sådär lagom kul att packa...
I eftermiddag är det tänkt att jag ska spela lite golf... men det får räcka med 9 hål.

Så på söndag lämnar jag Sverige för ett tag, vilket ska bli enormt kul... även om jag kommer sakna det lite. Jag vet att jag redan nu saknar Karlstad och er där... Pussar och kramar till er!!!

Nej, antar att resväskan väntar på att bli packad!
Hörs igen... snart, jag lovar!

Spruta i armen och pengar på kontot

Det är fortfarande tisdag den 1 september 2009. Dagen har som jag trodde ägnats åt mor och fars dator, är trött på skiten nu... men jag har också hunnit med att njuta lite av sista sommarvärmen :)

Jag har dessutom tagit en spruta i armen, vaccin mot meningokockinfektion... fråga mig inte vad det innebär men jag var tydligen tvungen att ha den. Hej då 500 kronor.

Samtidigt som pengarna försvinner från kontot i form av betalning av vaccin så rullar det in mer. Mitt erasmus-stipendie på 9850 kronor sitter på kontot. Tack för det! Äntligen lite pengar som faktiskt är mina och inte behöver betalas tillbaka!

//C.


Smått irriterande

Igår hade jag hela dagen gått och tänkt att jag skulle gå på ett visst pass på friskis, vilket jag var säker på började klockan 18. Runt 17.40 tog jag snabbt bilen in till stan för att hinna i tid, men när jag kom dit visade det sig att passet redan hade börjat! Sjukt irri. Passet hade alltså börjat redan 17.45. Jag borde alltså ha kollat detta på hemsidan innan... men... Som tur var fanns det platser kvar till ett annat pass, men det började inte förrän klockan 19. En hel timme att fördriva... jag fick gå in i gymet och underhålla mig lite. Dålig självdisciplin som jag har så är inte det så lätt. Jag var i alla fall på en sådan där maskin i 20 minuter, och sedan underhållde jag mig med pilatesbollarna i ungefär 10 minuter... så var det bara 30 minuter kvar! Bara till att börja vänta...

Klockan 19 gick jag in på Cirkelfys... nya övningar från förra veckan, men det var kul.

Skjukt ointressant information, jag vet... men visst är det irriterande?!

En annan sak som faktiskt är irriterande är alla datorer som bara slutar att fungera! Att min dator stänger av sig ibland, det kan jag leva med... orkar liksom inte kolla vad det är för fel! Men mamma och pappa som precis har köpt en ny dator vill inte leva med det... så eftersom min tekniska bror inte vill sköta sånt över telefon och bor aningens långt borta för att komma hem och hjälpa dem är det jag som måste göra det! Ojojoj...
Så igår ringde jag till datorförsäljaren för lite teknisk support. Eftersom det är samma fel på min dator som på mammas och pappas kollade försäljaren/den tekniska supporten om jag hade något fel på mina hårddiskar... men nej, precis som jag trodde! Ringde brorsan, fastän han inte tycker att det är roligt... han visste inte vad det var för fel men tyckte att jag skulle formatera om datorn... så nu sitter jag här och försöker formatera mor och fars dator... HJÄLP!!!

Är det någon som vet varför det kommer upp en blue screen där det står något om dumping files eller liknande, och sedan startar om datorn... ja snälla hjälp mig!

Jag vet vad jag ska ägna dagen åt i alla fall... jävla datorer!

RSS 2.0