Göteborg here we come!

Det är nu inte lång tid innan tåget med 8 karlstadsflickor rullar mot Göteborg. Helgen ska alltså spenderas med de bästa, så bättre kan det inte bli!

Ikväll blir det tapas med en massa människor, både kända och sådana som vi kommer att lära känna! Ska bli sååå kul!

På söndag kommer vi hem igen, förmodligen en aning trötta... så tills dess, ha en bra helg!

Göteborg here we come!

25:e = pengar på kontot

Först ska jag be om förlåtelse till min kära vän Virre. Förlåt för att jag inte sa att jag skulle komma hem... men jag visste att jag ändå inte skulle hinna ses så blev bara inte så. Hoppas att du förlåter mig ;)

Ja, nu är det alltså den 25:e! Jag tackar någon där uppe (eller CSN...) för det! Detta innebär att jag för en kort stund kommer att ha pengar på kontot, innan det är dags att betala räkningarna. Igår ringde mamma och frågade hur mycket pengar jag behövde... främst för att jag ska betala golfräkningen... men jag kunde ju ha dragit till med lite mer. Men snäll dotter som jag är så sa jag att det inte behövdes, något som jag kanske får ångra senare i denna månad. Hoppas nu bara att det blir lite pengar kvar efter allt betalande eftersom det kommer att försvinna en hel del när jag och brudarna drar till Götet på fredag. Inte många dagar kvar nu... och jag längtar! Det ska bli såååå kul!

Ska snart iväg på föreläsning, och hoppas verkligen att den ger mer än vad föreläsningen igår gjorde. När jag kommer hem är det dags att betala de där räkningarna, men fram till dess ska jag njuta av att vara rik för ett tag!

Tråkigt nog är det nu en månad kvar till nästa gång jag får pengar... shit hur ska detta gå?

Grattis Pappa!

Idag är det den 23 februari och alltså min kära pappas födelsedag, så stort GRATTIS till honom!

Tänkte ta en kort återblick till vad som har hänt sedan sist...

I torsdags åkte jag och Madde till Skara för att ragga studenter. Det var himla kul och en hel del intresserade elever.
Runt 15.00 mötte pappa upp mig på Resecentrum i Lidköping, och vi åkte hem och åt... smaskigt som vanligt när pappa står för maten. Klockan 19 åkte jag och mamma till Friskis för att träna skivstång. 21.00 var vi hemma igen, riktigt trötta.

Fredagsmorgonen började ganska tidigt, då jag körde mamma till jobbet för att själv kunna ha bilen under dagen. 09.00 gick jag till frissan för att klippa av ett par centimeter av mitt hår... färdigfrissad tog jag en runda på stan för att inhandla en present till pappa. En mörkblå Lyle&Scott-tröja fick det bli... så nu hoppas jag på lite pengastöd ifrån brorsan.
Efter mitt shoppande åkte jag hem till mormor. Fika blev det som vanligt, och gott var det som vanligt. Satt och pratade länge, och sedan hjälpte hon mig att lägga upp ett par byxor. Är mormor evigt tacksam för det!
Åkte hemåt, för att runt 17-tiden åka och hämta mamma på jobbet. Hem igen, för en liten stund, sedan tillbaka till stan för att hämta mormor. Farmor dyker upp... och det är dags för vårt firande av pappa (några dagar för tidigt). En massa god mat och annat smaskigt!

Lördag. Dags att ta bilen upp till Karlstad igen. Runt 11 rullar vi ur de värmländska skogarna och in i ett snöigt och grått Karlstad. Lite fika hemma hos mig innan det var dags för shopping på stan. Som vanligt, så var det mest mamma och pappa som handlade... men till och med jag hittade mig ett par byxor!
En sväng på IKEA och Maxi, sedan hemåt mig igen för att förbereda kvällens middag. Först lite kex och ost... smaskens!

Söndag. Vaknar, äter frukost... länge! Sedan ringer min hemtelefon, vilket var lite konstigt eftersom de enda (nästan) som brukar ringa till den (alltså mor och far) redan var hos mig... men men trodde såklart att det var brorsan som ringde, men det var det inte. Det var Sofia, som har det bra down under! Shit, snacka om att bli chockad. Jättekul att prata med henne, men hoppas att hon inte blev ruinerad av vårt samtal... Ska bli så kul när hon kommer hemåt till sommaren igen!
Efter reprisen av Let's Dance tog vi bilen ut till Bergwik, eftersom mamma bara var tvungen att ha ett par skor... efter en massa provande och pappa trött på affärer åt vi lunch. Runt 15-tiden rullade vi in på Fagottgatan igen. Slängde in min gamla cykel i bilen... eftersom jag inte behöver den längre, vem vet den kanske gör mer nytta hemma i Lidköping... eller tar i alla fall upp mer utrymme i pappas garage ;)
Mor och far lämnar mig för den här gången... ensam igen! Men det går dock ingen nöd på mig...
En bra helg i familjens tecken!

Nu ska jag ringa och gratta pappa!

Onsdag 18 februari

Idag är det onsdag, den 18 februari... och jag kan säga GRATTIS till min farbror som fyller år idag.
Idag väntas det först nu klockan 09.00 ett möte med våra handledare för uppsatsen. Idag är alla uppsatsgrupper med som ska ingå i deras projekt, så vi vet lite om hur alla har tänkt . Igår gick det lite framåt med vår uppsats, då vi har fått kontakt med ett företag som kan tänkas vara med i vår undersökning... YES!

Klockan 10.15 är det dags för seminarium. Utifrån boken The time bind - when work becomes home and home becomes work har vi tagit ut tre diskussionsfrågor som ska diskuteras idag... kan nog bli väldigt spännande eftersom alla har läst samma bok och att boken har ett genomgående tema om just att få tiden att gå ihop. Hur många olika frågor kan man komma på egentligen? Antar att det kommer bli samma snack om och om igen... men vi börjar vänja oss nu. Bara att le och se glad ut, och härda ut!

I eftermiddag är det tänkt att jag ska träna... om jag inte måste hämta bilen som vi ska åka i till Skara i morgon. Ja, i morgon åker jag och Madelene (en annan ambassadör) till Skara för att "ragga" studenter. Så i morgon kommer jag också hem till mamma och pappa... ska bli såååå skönt! Längtar!

Nu är det time för diskning och packning av träningskläder...

Alla hjärtans dag...

Idag är det den där dagen. Alla hjärtans dag, dagen som är till för att kära människor ska spendera en massa pengar på onödiga prylar och annat smått och gott. Är trött på allt tjat om vad man ska ge till sin pojk-/flickvän, vad man ska bjuda på och allt annat.... Det är ju enbart till för butikerna... VINSTSYFTE!

Även om jag inte har en andra hälft att spendera dagen med så ska jag spendera den med mina kära vänner Helen, Maria och kanske Sandra. Det är inte illa det!!!

Tycker dock att dagen är till för att tala om för dem man tycker om att man faktiskt gör det... så det har jag gjort idag. Mina kära familjemedlemmar uppskattar jag enormt mycket och tycker om dem väldigt mycket, så det har de fått veta idag... om de inte redan visste det!

Så ja, ha en bra alla hjärtans dag då!

Fredagen den 13:e

Idag är det fredagen den 13:e (februari). Otursdag, ja kanske... men än så länge har det inte hänt så mycket spektakulärt, fast vem vet det kanske kommer. Peppar peppar...

Igår bokade jag klipptid. Skönt! Så på fredag nästa vecka, när jag är hemma i Lidköping så ryker håret... eller i alla fall delar av det!

När jag kom hem ifrån skolan igår hade jag fått min faktura för medlemsavgiften för golfen. Aj då, 11 500 kronor... Ringde direkt till pappa.... inte ska väl jag betala sååå mycket?!?! Svar: Nej det ska jag inte. Jag är ju student och behöver endast betala 1 600 kronor! Tacka gud eller någon annan med makt för det! Hoppas dock att pengarna inte försvinner från mitt konto, utan ifrån mor och fars...

På fredagen när jag är hemma, alltså samma dag som jag ska klippa mig, ska vi tydligen fira pappsen. Eller fira och fira, middag med mormor och farmor! Det innebär att jag kanske borde ha en present till min kära far... ett litet samtal med bror behövdes! Inte blev jag så mycket klokare av det, men det vi kom fram till var att jag skulle inhandla något och så kunde Fredrik betala mig senare... precis som vanligt alltså :)

Ikväll är det party på G. Är sådär sugen, känner mig hängig och tråkig... tror att förkylningsmannen har börjat komma på besök! Men men...

Snö!

Kollade på vädret nu på morgonen, på TV alltså... och de sa att det i Värmland skulle bli en solig och fin dag. Nu kollar jag ut, och vad är det jag ser? Jo, en massa snö och det kommer mer... Jag som snart ska bege mig ut, och jag orkar inte med mer snö nu! Låt den smälta bort och låt det bli vår!

Idag ska jag rätta Teknikåttan, vad nu det är... spelar ju inte så stor roll egentligen, det viktigaste är ju att jag tjänar lite pengar på det!
Bäst att jag sätter igång och gör mig i ordning, och börjar ladda för att ta mig ut i snön!

Ändrade planer!

På vägen hem ifrån skolan ringde jag mamma, för att kolla om hon har blivit frisk. Men icke då, det hade hon inte... och pappa hade dessutom också blivit sjuk! Illa, de måste helt klart bli friska innan jag kommer hem... jag har inte tid att vara sjuk!

Ja precis, jag skrev att jag skulle åka till Karlskoga för att träffa släkten... men enligt mamma så var det inte så längre. Ändrade planer... så vad som händer den helgen är alltså inte bestämt än. Det enda jag vet är att jag ska åka hem och att mamma och pappa någon gång under helgen ska köra mig upp till Karlstad igen!

Typiskt, hade faktiskt sett fram emot att träffa släkten och småkussarna!

Stressad, men ändå gör jag inget!

Det är redan tisdag, inte länge sedan det var helg, men snart är det helg igen.... tiden går för fort, jag hinner inte med! Ju mer tiden går, desto mer stressad blir jag men ändå får jag inte tummen ur och sätter igång ordentligt!

Igår bokade vi brudar vår resa till Götet. Fredagen den 27 februari åker vi iväg för en helg med mycket skoj! God mat, shopping och fest! Kan det bli bättre? På söndagen sätter vi oss på bussen hem igen...

Men innan denna underbara helg ska jag hinna med en massa annat;
I morgon onsdag, ska jag rätta Teknikåttan med några ambassadörer mellan 9.30-15-30.
På torsdag är det plugg, och framför allt pannkakor i matsalen ;)
På fredag är det korridorsfest.
På lördag (alla hjärtans dag) får vi singeltjejer hitta på något tillsammans. Maria hade förslag på pizza från Teachers och Melodifestivalen... vore ju inte fel!
På söndag blir det förmodligen lite slappande, men skulle behöva städa min för tillfället väldigt dammiga lägenhet!
På måndag och tisdag är det tid för lite plugg, förberedelser inför bokdiskussions-seminariet.
På onsdag är det bokseminarium...
På torsdag är det jag som åker till Skara för att jobba som ambassadör för Universitetet. Ska bli kul, men vet ännu inget om hur jag ska ta mig dit, med vem jag ska åka eller något... stressande! På eftermiddagen åker jag hem till Lidköping för att få lite tid med mamma och pappa.
På fredagen kommer jag förmodligen ta mig en sväng på stan, för att utforska om det har hänt något nytt i "storstan".
På lördagen åker jag, mamma och pappa upp till min faster i Karlskoga för att träffa släkten. Både farmor kommer dit och min farbror med familj ifrån Helsingborg. På kvällen åker jag, mamsen och pappsen till mitt place för att spendera natten i Karlstad.
På söndagen åker mamma och pappa hem igen, och jag lämnas kvar här...
Veckan som kommer där... innan vi åker till Götet består av MYCKET skola!

Mycket att göra... men antar att det skulle kunna liknas vid positiv ångest!


Laddar inför kvällen!

Idag är det den 7 februari, och båda mina kära vänner, Emelie och Sandra, fyller år idag!! GRATTIS till dem.
Sandra har bjudit på födelsedagsfest/inflyttningsfest ikväll, vilket jag ser fram emot grymt mycket... laddar som bara den (med att tvätta ;) )

Ikväll är det dessutom första deltävlingen i Melodifestivalen. Inte för att jag är ett stort fan av Melodifestivalen, men i alla fall... Ikväll kommer SCOTTS att medverka, och detta är ju stort för Lidköpingsbandet! Antar att alla Lisch-bor är överlyckliga och väntar sig autografer på torget i morgon eller så... ingen aning, men så var det ju efter Dansbandskampen...

Nej, nu ska jag ladda vidare inför kvällen... det krävs att man är utvilad så att det blir party hela natten lång :)

Ses i dimman!

Trött...

Är sjukt trött... kan inte låta bli att längta tills jag får lägga mig och sova igen!

Trots att jag är och har varit så trött hela dagen har jag lyckats läsa ut The time bind och läst en artikel.... och jag har lagat typ 6 matlådor... mycket bra att ha!

Nu är det snart dags för träning... hur jag ska orka det vet jag inte, men det brukar lösa sig när man väl kommer igång!

Valborg 2009

Så! Nu var det bokat. Valborg 2009, Uppsala here I come! Yes, det är Uppsala som gäller i år.... ska bli så himla kul att fira det tillsammans med mina kära vänner Thea (uppsalatösen), Frida och Ludvig (paret från Götet). "The Gang" samlas för nya bravader... ;)

Watch out!

Inte helt fel!

När jag kom hem ifrån skolan idag gick jag ner och hämtade min post. Det enda som låg där var ett brev från försäkringskassan... blev en aning skraj eftersom jag trodde att jag skulle behöva betala tillbaka på mitt gamla bostadsbidrag. Men med dunkande hjärta (för spänningens skull...) öppnade jag kuvertet, och läste vad som stod. Lyckligtvis och helt otippat stod det att jag på fredag, alltså den 6 februari kommer få tillbaka 1822 kronor. Tydligen har jag fått för lite bostadsbidrag och så nu blir det utdelning... inget jag tackar nej till! Kommer helt klart att sitta fint på mitt konto.

Annat som har hänt idag:
- PM-seminarium för C-uppsatsen
- Anmält mig för jobb med ambassadörerna. 4-5 mars på KAU, och den 11 mars i Varberg (med Maria :))
- Tränat
- Fredrik har förmodligen jobbat sin första dag på sitt jobb, och kan inte längre titulera sig som Student. Hoppas att det gick bra!

/C.

RSS 2.0