Det gör ont...

Att det är något fel på mina fötter, det har jag förstått nu. Men finns det något att göra åt det? Tror att jag är en mästare på att få blåsor under fötterna, på fötterna och självklart under stortån. Det är där jag har en, eller två kanske, nu. Det gör ont!

Hur sjutton det ska gå och träna nu, idag... ja det vet jag inte. Får se, men jag ska försöka mig på ett försök. Det värsta är ju att det inte går att undvika att gå på stortån... så ja det gör ONT!

Någon som har tips och idéer på hur man undviker att få blåsor på fötterna (utan att amputera dem) får gärna lämna dem.

/C.

C-uppsats.

Idag har jag och Maria suttit i skolan och varit lagom produktiva. 09.00 äntrade vi biblioteket, och det blev en hel del prat eftersom vi inte setts på flera dagar... ungefär hela förmiddagen blev det, tyvärr! Men alltid trevligt att prata...

Klockan 13 hade vi ett litet möte med Annika, som förmodligen kommer att vara vår handledare för C-uppsatsen. Vi diskuterade vad det egentligen är vi vill undersöka... en mycket svår fråga att svara på, men efter en timme var vi lite klokare i alla fal. Efter denna timme var vi dessutom en aning mer stressade eftersom vi insåg att allt ska sättas igång och det är nu... skynda skynda! Ingen rast ingen ro... vi återgick till bibblan för att ändra en massa i vårt PM. Klockan 15 begav vi oss hemåt, typ klara med PM:et så det känns bra. I morgon får vi fortsätta med uppsatsen, eller i alla fall vad som i framtiden kan komma och bli en uppsats.

Snabbt hem som sagt vid 15-tiden, tog bussen 15.50 till stan med Helen för att gå till Friskis. Alltid skönt att komma iväg och träna... ännu bättre när man har kommit hem och har tränat klart, som nu!

Dags för duschen, ses!

Ååh så skönt!

En lättnadens suck!
Annelie ringde precis och släppte bomben... kursresultatet för den konstiga metodkursen. Jag gick snabbt in för att kolla resultatet, och var beredd på att se mitt första U. Men ååh så skönt det var att det jobbiga U:et i stället var ett VG. GÖTT MOS!
Nu kan man lägga den här kursen bakom sig och slippa tänka på denna hemska människa som hade kursen.

Fick precis höra om Marias lättnad... skönt det! Än så länge verkar det som att vi alla har klarat oss bra...

Där fick han.... hahahahaha!

En helt vanlig söndag?

Ja idag är det söndag, dock inte riktigt en helt vanlig söndag.

Gårdagskvällen bjöd på bio med Helen och Åsa (Changeling) som var mycket bra. Efter en liten rundvandring på stan tog jag och Helen bussen hem vid 00.30. Inte trodde vi att bussen skulle vara full redan vid den tiden, men det blev till att använda de vassa armbågarna. Under vår rundvandring kom vi fram till att många fulla killar är svin, och att fulla människor i allmänhet är jobbiga... inget man själv tänker på när man lite halvlullig ramlar runt på stan.

Åter till denna ovanliga söndag. För att ni ska förstå på vilket sätt den var ovanlig kanske jag borde beskriva hur mina söndagar brukar se ut...
Brukar börja med att man lite lagom seg går upp runt 9-10-tiden. Slänger sig i soffan, sätter på TV:n och håller till där större delen av dagen. Runt 15-tiden brukar bussen till Friskis gå. Vid 18-snåret brukar bussen stanna på Fagottgatan igen, sen är det åter till soffan...

Dagens söndag började i stort sett på samma sätt som de brukar, men sen så... En av mina utbytesstudenter skulle komma idag, runt 15-tiden. Men runt 13 fick jag veta att hon inte skulle komma förrän vid 17.30. Så det blev till att fundera ut vad jag skulle lägga tiden på istället. Inte så svårt... jag gick hem till Åsa och testade våra H&M-kläder som hade kommit. Vi var helt klart snyggast på Catwalken, alltså var det mycket av kläderna som måste betalas så småning om.
16.40 tog jag bussen ner till tågstationen för att möta min student, Nuria. Efter lite väntande och svårt att veta vem hon var träffade vi varandra. Hon verkar supergullig och hade en present med sig till mig... oj då, det var ju absolut inte tanken. Men tack sa jag!
Det regnade, och hon hade mycket packning, så hon föreslog att vi skulle ta en taxi upp till Campus. Väl på Campus blev det lite rundvandring i korridoren och hälsande på andra utbytesstudenter. Lagom hungrig som hon var gick vi till Konsum och shoppade.
Runt 19.30 var jag hemma igen, och tycker att dagen har varit bra... inte riktigt som en vanlig söndag, och det var ju kul med ltie omväxling.

I morgon bär det av till stan med Nuria, utbytesstudenten, för att betala hyra och en massa andra småsaker. Blir nog bra, men skulle gärna vilja hinna träna... får se till så att jag hinner det helt enkelt.

Pratade med mor och far tidigare också... det verkar som att oavsett hur mina planer för min "Skara-resa" ser ut/blir så kommer jag att få besök av dem den helgen. Känns bra... men jag hoppas dock på att mina planer infaller också. Hade nämligen tanken att jag kunde åka hem till Lidköping när jag har varit i Skara. Eftersom jag ska dit en torsdag kunde jag vara hemma över helgen... men får se hur det blir med det. I vilket fall så ska mamma och pappa upp till min faster för att träffa delar av släkten och tänkte att de kunde sova hos mig... inte mig emot!

Aja, nu är det en ny vecka på ingång... förmodligen fylld av läsande i en viss bok - The time bind, when works become home and home becomes work. Mycket spännande vill jag lova ;)

Vuxenpoäng!

För att kunna ta mig till träningen idag var jag tvungen att uppsöka Pressbyrån och fylla på busskortet med ännu en två-veckors-period.

Postade min kursutvärdering för den sämsta kursen ever i min livshistoria... hoppas verkligen på förändring för kommande studenter...

Gick till Apoteket för att inhandla lite smått och gott; hudlotion, nagellacksborttagning och idominsalva... nu så, till poängen!! När jag stod vid kassan frågade kassörskan om jag hade något bonuskort... självklart hade jag inte det, men såg till att jag fick ett ;)  Hur många vuxenpoäng är det på det, bonuskort på Apoteket? Ganska många enligt mig...

Även om detta ger ett par vuxenpoäng är jag långt ifrån vuxen... rätt gött faktiskt!

Too bad!! - dags för sammanfattning...

Mm, har inte blivit många inlägg det senaste... too bad! Har förmodligen haft fullt upp, eller inte... vet faktiskt inte vad jag ska skylla på.

Snabb uppdatering de senaste dagarna:

Måndag:
Nu start, inte på livet... men på den nya kursen. Arbetsvetenskap C, vilket innebär min sista kurs och alltså C-uppsats. Sedan är det kanske hej då Karlstad och väldligt mycket hej då till många underbara människor!!! Tråkigt, får bara inte hända... tur att det fortfarande bara är januari! Lite träning på kvällen gjorde dagen helt okej...

Tisdag:
Maria och jag börjar på vårt PM inför uppsatsen, bäst att sätta igång direkt...
Yassine, min andra utbytesstudent anlände. Blev dock lite konfundersam när hon visade sig vara en han... aja skit samma! Rundtur på skolan, visade Konsum och vart tvättstugan var... i korthet allt man behöver veta här uppe i KRP (för er som inte vet, alltså Kronoparken - the place we call home!)
Runt 19 begav jag mig hem till flickorna på Gitarr. Sweet, Kick-off med klassen! Alla (eller många av oss) samlade för att umgås och ha det riktigt bra... till och med vissa psykologiska inslag i form av vår egen psykolog John!

Onsdag:
Begav mig till skolan runt 10 för att ha bibliotekskunskap... det är lika tråkigt som det låter, men insåg att jag förmodligen kommer att ha nytta av det nu när C-uppsatsen ligger och lurar runt hörnet!
Då det inte blev så många timmars sömn under natten, tog jag igen det i soffan när jag kom hem... nyvaken begav jag mig till träningen. Bra pass, men ledaren borde lära sig att vara tyst tre sekunder i sträck!

Torsdag:
Today! Låg och halvslumrade i sängen när mobilen helt plötsligt ringer. Annelie, vad vill hon vid denna okristligt tidiga timme (08.15)? Jo, att jag skulle sätta på min dator för att se vart hennes föreläsning skulle vara... när jag gjort det så läste jag högt att hennes föreläsning var inställd på grund av sjukdom... stackars Annelie hade skyndat sig till skolan för att inte missa denna, men nu så blev det till att plugga själv istället...
Använde dagen till att städa min lägenhet, vilket inte har gjorts sedan jag kom tillbaka efter jul... alltså välbehövligt! Tog en promenix, handlade och gick hem och lagade mig lite food. Började läsa en engelsk artikel, till uppsatsen... var lagom kul så jag slängde mig i soffan istället. Ställde klockan på 17.00, utifall jag skulle somna... vilket jag självklart gjorde! Såg att jag hade fått mail när jag vaknade, svarade och så var det klart att jag ska åka till Skara som ambassadör den 19 februari. Satte på musik, hoppade in i duschen och gjorde mig redo för kvällens välkomstmiddag.
Middag med utbytesstudenter och faddrar på PRO-gården, alltså pensionärernas eget place! Helt okej... Inte så sen hemkomst, vilket är ganska skönt... bör nog sova lite... har trots allt både dansat små grodorna och sjungit nationalsången inför en massa bytisar... tror att de tycker att vi svenskar trots allt är ganska knäppa. Något som de kanske kan ha delvis rätt i.

I morgon är det fredag... GÖTT MOS! Inte för att det är någon skillnad från de flesta andra dagarna i mina veckor, men ändå...

Take care!

Klargörande!

Jag såg att jag hade fått frågan vad och vart det är jag vill plugga i höst. Så jag tänkte göra ett litet klargörande, då jag kanske inte ens har varit så tydlig med vad det är jag faktiskt vill...

Mina planer är i alla fall att jag vill åka till landet i väst, och då menar jag England. Där skulle jag vilja läsa psykologi, sociologi eller någon liknande... vad som erbjuds ungefär.
Om jag över huvud taget kommer iväg vet ingen, kanske Ann-Britt på utlandsstudier... Det är som sagt bara att vänta och se, och till dess hitta många andra planer som får fungera som back-up om det visar sig att jag inte får åka.
Att jag vill till England gör inte det hela lättare, eftersom det inte finns så många platser där. Det är många svenskar som vill dit, men inte allt för många engelsmän som vill åka till Sverige.

Det var mitt lilla klargörande... jag återkommer med beslutet, om jag åker eller får stanna hemma!

Så var det gjort!

Nu har jag ansökt om utlandsstudier till hösten! Så nu är det bara att vänta och se vad som händer... om jag blir utvald eller inte. Jag förväntar mig inget, för då blir jag bara besviken om jag inte får åka, men nu har jag i alla fall sökt och försökt!

Just wait and see...

Irri...

Ibland blir jag bara irri, alltså väldigt irriterad! Igår skrev jag och Maria ett litet mail till vår lärare angående våra tankar om salstentan vi hade i fredag. Fick förut reda på av Maria vad han hade svarat... jag blir bara less! Den var en massa konstruktiv kritik och det tycker jag förtjänar ett ordentligt svar på våra frågor m.m., men det var icke vad vi fick!

Han skrev ungefär såhär "Tack för synpunkterna. De är noterade och kommer att övervägas"


Det kanske kan verka som ett rakt och bra svar... men med tanke på vad vi skrev kunde han ha utvecklat sina tankar lite mer och svarat på våra frågor...

Ibland blir man irri, det är jag nu... och när det gäller den här kursen blir det bara värre!


Trött!!

Nu är jag precis hemkommen från årets första Friskispass. Intensiv stod det på schemat, och visst var det intensiv alltid. Jag är sjukt trött och i morgon lär jag känna att jag lever! Tror att det vore bra att sätta igång med lite träning nu... för idag var det alldeles för jobbigt, så vill jag ju inte att det ska vara. Det ska vara lätt som en plätt, eller i alla fall lite lättare...

Nu är jag trött och tror att min soffa är en bra plats för mig...

Skittenta!

Japp, det var idag det var tentadags... 8.15 fick jag min tenta, och när jag öppnade den fick jag en smärre chock! Jag tyckte att jag hade varit duktig och lärt mig alla mina 186 begrepp som var det man skulle kunna på tentan (trodde jag). Som sagt, när jag öppnade tentan fick jag en chock när jag såg att det inte alls var begrepp som jag hade pluggat på, utan en massa annan skit som vår lärare tagit med... antar att det var för skoj skull, precis som att vi skulle göra tentan över huvud taget! Bara för skoj skull.... ingen gör väl en tenta bara för skoj skull??? Det där med lärare är ibland väldigt svårt att förstå, de är ett släkte för sig helt enkelt!

Om tre veckor räknar jag med att läsa mitt första U på anslagstavlan...

186 begrepp till ingen nytta ungefär... inte heller så att man springer hem och vill ta tag i hemtentorna som ska in till samma lärare på torsdag! Nej, nu känner jag mig uppgiven och vet inte riktigt hur det här kommer att sluta!

Snart är det dags!

Snart är det dags för tenta... det är i morgon det smäller. 8.15, det är tiden då jag ska börja prestera en massa begrepp, de ska komma som rinnande vatten ur min mun är det tänkt. Om det blir som det är tänkt är svårt att veta, det beror helt på hur den där tentan ser ut och om det är begrepp jag kan helt enkelt. Just nu känns det som att jag struntar i hur det går, men jag vet att jag innerst inne inte alls struntar i det utan bryr mig väldigt mycket, men just nu är jag så himla trött på det. Jag vet att det inte är hela världen med en omtenta, och det försöker jag intala mig så mycket jag kan, men ändå det är inget jag vill göra!

Det är i morgon jag ska prestera, och om tre veckor vet vi resultatet... jag hoppas att jag kan meddela ett positivt resultat!

Orka!

Jag orkar inte mer, vill inte vara kvar. Jag längtar efter er min kära mor och far... maten smakar skit, jag känner mig så klen... osv.

Ungefär så känns det just nu. Orkar verkligen inte plugga, de där satans begreppen vill inte fastna och tiden bara rinner iväg. Omtenta är ett faktum!
Just nu när jag sitter här och pluggar i min ensamhet, isolerad från omvärlden, längtar jag hem till mor och far... maten smakar inte skit, eftersom det är jag som har lagat den ;) men den smakar heller inte som den gör hemma hos mamma och pappa!

Ge mig hopp, ge mig styrka!

Kallt både ute och inne!

Ja idag när jag vaknade var det kallt. Både ute och inne kan tilläggas. Ute var det en sådär 12 minusgrader och inne endast 16,6 grader... inte något som jag önskar varje dag precis! Ringde och "felanmälde" och de sa att någon skulle ringa och sedan komma och kolla, men har någon ringt? Har någon varit här? Ett svar på de två frågorna är ett stort NEJ!

Antar att det blir kallt i natt igen då...
Sov så gott, frusna kramar från mig!

Nytt år, årets första inlägg!

Nu är det 2009, och detta är årets första inlägg. Nyårsafton var mycket bra och firades tillsammans med mina underbara vänner där hemma... fast vi firade i "Stallet" i Vinninga. Gillar er alla så himla mycket och hoppas att vi alltid kommer att komma hem till!

Jag och Thea, vi ser dock lite besvärade ut... men det var vi inte!
Jag och Thea!! Ser något besvärade ut, men det var vi absolut inte...

Emelie och Virre
Emelie och Virre "posar" och visar sina bästa sidor ;)

Thea, jag och Ludvig fjantar oss... som vanligt :)
Thea, jag och Ludvig fjantar oss... som vanligt :)

Ludvig och Frida... söta som få!
Ludvig och Frida, söta som få!

Ludvig, Thea och Frida... gud så vackert!!
Ludvig, Thea och Frida... så vackert så vackert!

Ludvig, Thea och Frida... mina älsklingar!
Mina älsklingar!

Jag!
Jag firar in nyåret...

Skål för 2009!
Gott Nytt År!! Nu börjar resan på 2009...

RSS 2.0