Dags för en liten sammanfattning...

Idag är det den 27 december, en dag som det förmodligen inte kommer hända speciellt mycket på. Jag tänkte istället sammanfatta de senaste dagarna, då de har varit lite mer händelsefulla.

Jag börjar i måndags!
Då var det dags för inte längre den återkommande fredagsfikan, utan numera den årliga julfikan! Alla tjejerna, eller nästan i alla fall, (Virre och Thea fick fika på annat håll), samlades på stan 15.00. Lagom för mig eftersom jag och brorsan hade gjort världens snyggaste pepparkakshus fram till 14.30... hör egentligen inte hit, men ändå!
Klockan 15 samlades vi i alla fall för att ta oss en fika på vårt stammis-ställe 3B. Tydligen var det fler som ville fika där, så det var fullt. Några av oss gick till Henry's för att kolla, men det var fullt där med... vi vandrade istället till Söderströms, det nya, och där var det också fullt... vi bestämde oss för att gå till Söderströms det äldre för att köpa med oss fika istället. Vi traskade hem till Anna, och fick oss vårt fika!! Smaskens!
En liten uppdatering på vad alla pysslade med, och sedan en massa tjöt och lite skvaller... precis som det ska vara!

Tisdag:
Ingen speciellt rolig dag, då det innefattade mycket städning och annat smått och gott för att fixa inför julen. Vi kunde under dagen i alla fall komma överens om att vi i år hade den minsta granen någonsin. Brorsan hade aldrig tidigare behövt se ner på en gran.. men det behövde han göra nu, och nästan jag med så då kan vi tänka er hur liten den var/är.... men den blev fin ändå!

Julafton:
Spenderades med familj och övrig släkt. Åt en massa mat, sedan lite till och lite till... och sen lite godis här och lite godis där... ungefär så var det, men det var gott och mysigt så jag är nöjd! Ett par julklappar fick jag ju också... nöjd och glad helt enkelt!

Juldagen!!
Den dagen som de flesta (i alla fall ungdomar och mindre vuxna) ser fram emot här hemma i Lidköping. Det är dagen då alla samlas på Stadt och festar loss. Så hade jag också tänkt att göra...
Kvällen började hos Veronica och Mattias, som alltid är lika bra värdar för våra fester... där var alla, eller ja, större delen av oss så roligare kunde det inte bli... under kvällens gång vandrade Anna-Karin och Alex iväg till Stadt för de hade förköpsbiljetter. Innan de gick sålde de en biljett var till mig och Thea. 100 kronor tyckte vi funkade bra, till skillnad från det inträdet som i dörren skulle vara 180 kr. Ju längre kvällen gick, desto roligare hade vi... vid 00.30 började vi vandra in mot Stadt. När vi kom dit var brorsan den förste jag träffade på, han sa att det var fullt och att vi inte skulle komma in... typiskt! Men jag och Thea hade ju förköpsbiljetter... oj då! Vakten sa att det var helt kört för oss att komma in, typiskt, vad ska vi göra med biljetterna tänkte vi!!?!?!? Två fattiga studenter som vi är kom vi på idén att sälja dem till folk i kön...! Jippi! Jag började snacka med en kille och frågade om han var sugen på en förköpsbiljett för 50 kr. Han var fundersam och ville se så att den var äkta (!). Jag visade den, eftersom den självklart var helt äkta! Han tyckte att 50 kronor lät som en jättebra deal och när han skulle betala hade han bara en hundring, så jag tog den och sa att det gick bra ändå.... Thea sålde sin hon med, så vi gick plus minus noll... gött mos! Min bror tyckte att jag var skamlös eftersom jag hade lurat på den där killen en biljett som han inte skulle kunna använda, men vad gör man inte?!
Vi stod utanför ett tag, men sedan ringde Thea sin bror så att vi skulle komma hem.
Brorsan skulle hämta en kasse i granarna vid torgbron och helt plötsligt kom han ut med en kasse till med en massa öl i, bingo tyckte han! Hade jag inte sagt att vi var tvungna att skynda oss så att inte Thea och hennes bror åkte utan oss, hade han förmodligen börjat leta i de övriga 20 (?) påsarna som låg under granarna... Fredriks kompis Per var inte ensam om att lägga ölen i granarna vill jag lova!
Hem kom vi sådär runt 01.30, ganska lagom...

Annandag jul.
Den här dagen spenderas enligt tradition med familjen Sundberg. Klockan 16 plingade de på dörren. Fika intogs för att sedan gå ut på värsta tävlingspromenaden... tanterna tog täten, men när vi var på väg hemåt igen tog jag och Jakob över... tror faktiskt att vi vann.
Väl inne efter promenaden var det dags för glögg och pepparkakor. Smaskigt och värmande.
En stund senare var det tid för mat. Flamberade tjockskurna revben, hasselbackare, sås och sallad satt inte helt fel.
Tillsammans med maten intogs det en hel del vin, boxarna gick åt en efter en... och vildare och vildare diskussioner blev det! Men det var kul! Runt tre-tiden gick jag och lade mig, helt slut!

Så nu är vi framme vid idag... inte mycket att tala om... om det händer något spännande så återkommer jag säkert med det senare!! Nu tror jag att jag ska försöka hitta en liten chokladbit eller två!!

God fortsättning gott folk!

Lidköping!

Nu är det söndag, 4:e advent och jag har varit hemma i Lidköping i 3-4 dagar, beroende på om man räknar torsdagen som en dag...

I torsdags kom jag med tåget till Lidköping 15.15. Som tur var stod pappa och väntade när jag streg av tåget så jag slapp bära alla grejer själv. Direkt från tåget åkte vi och köpte en gran, pappa tyckte att det var bäst att jag bestämde gran i år så han skulle slippa få skit för att den är ful... så i år är det väl jag som får stå till svars! Vi tog dock den finaste, även om inte den var någon tio-poängare!
Väl hemma lagade min käre far mat åt mig, grynkorv... fint som smör! Smaskens alltså! Efter maten begav jag mig till Friskis, vad annars när jag har kommit hem?!?! Ett intensiv-pass stod på schemat, och nog var det intensiv...

Fredag morgon vaknar jag av att mamma väcker mig för att jag ska köra henne till jobbet... jag måste ju ha en bil, så det är sådant man måste göra för att det hela ska gå ihop!
Hem igen, för att ta det lugnt fram till lunch. Lagade mig lite mat för att sedan åka in till stan för min dyraste klippning ever... 420 kronor fick jag punga ut, men det får det vara värt med massage-stol och allt!
Efter klippningen vandrade jag runt på stan, gick till systemet för att förbereda för juldagen och åkte sedan till mormor för fika!! Gott värre, och det märks att man är hemma i fika-staden igen...
Satt hos mormor länge... sedan åkte jag och tankade bilen, dock med mammas tank-kort så det var inte så snällt av mig ändå... hämtade upp mamsen på jobbet och begav oss hemåt. Jag somnade i soffan... tidigt!

Lördag: Dags för den stora köttbulle-dagen. Mamma och mormor gör varje år innan jul en massa köttbullar, knäck och julgranskarameller. När jag var liten hjälpte jag också till, men på senare år har jag både missat det och inte velat vara med... i år satt jag bredvid och kollade på och åt upp godiset ;)
På kvällen var det dags för Dansbandskampen. Själv hade jag inte sett ett enda avsnitt förrän igår kväll, men blev genast insatt i att Scotts, som för övrigt är ifrån Lidköping, borde vinna. Mamma röstade flera gånger, förmodligen fler gånger än farmor, vilket säger ganska mycket.... hon fick även mig att rösta en sådär fyra gånger, jag som aldrig röstar på något!
Oturligt nog kom Scotts bara tvåa, men både jag, mamma och pappa enades om att de trots allt var bäst! De ska uppträda på torget idag, tillsammans med det andra Lidköpingsbandet som var med.. klockan 15 kanske jag är på torget... ;)

Idag är det alltså söndag... jag har än så länge inte gjort något vettigt. Kollat på TV, kollat på när mamma har bakat, smakat så att bullarna blev goda (det blev de), kollat på när mamma börjat laga mat... ja ungefär så! Men senare ska jag och mamma iväg till Friskis, och köra skivstång/kondition. Jag kommer förmodligen vara helt död i morgon! Klockan 18 kommer brorsan hem, så ikväll är alltså huset fullt... eller ja, familjen fulltalig!

Dags för jul!

Idag är det tid för att åka hemåt Lidköping. 15.15. hoppas jag att tåget rullar in på stationen där hemma, och att pappa kommer och hjälper mig med mina väskor... för de lär vara tunga! Har redan börjat fasa över hur det ska gå när jag ska vandra till skolan med dem för att hoppa på bussen till Mariestad. Men just nu är det ett senare problem.

Igår kväll var det födelsedagsfest för Linnea och David på Rumpan. Himla nice faktiskt att träffa alla klassisar igen... har ju blivit lite dåligt med det under hösten då vi har varit mer splittrade än förr. Till våren blir vi dock en hel klass igen, så det känns himla gött!
Det är alltid kul att träffas, men det är också alltid tråkigt att säga hej då och det är lätt att man blir sentimental. Men jag har bestämt att våren ska gå betydligt långsammare än vad hösten har gjort... Gillar ju folket här uppe och vill inte att vi ska spridas ut över hela landet...

Nu är det i alla fall snart dags för jul, men det blir en jul med mycket plugg. Ska göra allt jag kan för att plugga lite i alla fall. Med min självdisciplin vet jag hur det brukar vara, men i år ska vara ett undantag... det är ett måste!

Bäst att fixa det sista nu...
God Jul Karlstad-folk, ses i januari!

Julkalendern!

Nu har jag precis sett dagens avsnitt av årets julkalender. Skägget i brevlådan, är sådär... tror faktiskt att det var bättre förr!

När jag satt här kom jag och tänka på när elevrådet på gymnaiset visade Sunes Jul varje morgon i december. Det var sååå mysigt att sitta i rasthallen och se denna underbara julkalender på storbilds-tv med resten av skolan...! Detta kanske vore något även för universitetet... Sunes Jul är ju trots allt sjukt bra :)

Lite blandat!

Idag har jag varit på friskis. Jag testade Ki Yoga, något som var mycket skönt. Blev varken trött eller svettig men det var absolut värt det... vilket lugn jag hade efteråt. Det var tack vare eller på grund av (vilket man vill...) mitt enorma skoskav i vänster hålfot som jag begav mig och testade ett pass som kunde utföras utan skor. När jag tränade igår var jag efter bara några låtar ta av mig skorna för att över huvud taget överleva (kändes det som i alla fall..). Efter lite olika lidande grimaser kom värden på passet fram och frågade om jag hade skadat foten... fick då förklara att det inte var något allvarligare än skoskav... men det är ändå skönt att de uppmärksammar lidande och bryr sig. En annan man (motionär) frågade mig om jag hade ont, och ja, jag fick förklara för honom med... sen frågade han om jag var dansare, och jag sa "föredetta" och då sa han att det syntes... att jag var vig! Konstigt, jag som kände mig stel som en pinne igår!! Haha alltid lika kul...
En annan ledare var på passet också, en av de bättre på friskis här uppe faktiskt, och hon frågade mig om jag någonsin hade varit på en ledaruttagning och att jag borde göra det. Det har jag ju inte, men jag har ju funderat på att bli ledare någon gång i framtiden... jag sa i alla fall att det inte är någon idé eftersom jag förmodligen bara kommer vara kvar i Karlstad fram till sommaren... och då sa hon; "vad synd, för oss..."
Jag vet att det inte är mycket, men ibland gör små saker att jag blir väldigt glad!

Ikväll ska jag och Maria, och kanske Helen... har inte hunnit fråga henne ännu (men ska göra det om en minut), gå ut och äta på restaurang. Det är ju alltid trevligt och Maria kom med idén när vi gick hem ifrån Helen igår kväll... varför inte liksom!? Det är ju supermysigt!

Det är jobbigt att plugga och det går inte jättemycket framåt för mina ögon vill inte hålla sig öppna när jag läser... tror att jag får ta mig en liten tupplur innan jag kan fortsätta.

Ha en bra lördag!

Hemma igen alltså, i Karlstad såklart...!

Ja, nu är jag hemma efter mina bravader i Stockholm och Uppsala!

I torsdags tog jag tåget till Stockholm för att hälsa på farfar och Ylva. Efter lite försening med tåget irrade jag omkring på centralen för att ta tunnelbanan till Karlaplan. Fram kom jag, välbehållen och utan smärre problem.
Middag och annat gott väntade hos Schander/Johnsen. Kul att träffa dem igen, eftersom det var över ett år sedan senast.

På fredagen var farfar och Ylva bortbjudna på lunch, så jag passade på att ta en sväng på stan. Första affären jag går in i, ja vem stöter jag inte på där, om inte Johanna! Se där, Stockholm är inte så stort trots allt. Vi gick och satte oss på ett fik och såg till att jag fick lite mat i magen... gott med sällis!
På väg hem från stan ringde jag Thea för att bestämma träff på centralen dagen efter! Kvällen slutade med mycket god mat igen á la Ylva och bänkade oss framför Idol.

Lördagsförmiddag och jag skulle lämna farfar, Ylva och Stockholm för att bege mig till Thea och Uppsala. Tack för de dagarna i Stockholm, de var helt underbara!
Runt 11-tiden träffade jag Thea på centralen och sen började shoppingen, både till oss själva och en hel del julklappar. Efter en aning stressade biljettköp kom vi på tåget till Uppsala 16.11.
När vi var framme i Uppsalaland vandrade vi hem till Thea för att dumpa lite grejer och sedan gå och handla mat och annat gott till kvällen. Kvällen spenderades i soffan, vi var helt slut efter vår shoppingrunda!

På söndagen var det tänkt med lite plugg, men när vi vid lunchtid stod utanför skolan och Theas passérkort inte funkade på den dörren (utan vi hade varit tvungna att gå runt huset och testa en annan dörr...) gav vi upp. Vi gick hem med pluggmaterialet och fortsatte vårt shoppande, nu i Uppsala då såklart. Vi har ingen bra påverkan på varandra när det gäller shopping... det låter mer "köp den. den är bra att ha..." eller "det är ju faktiskt inte så dyrt och det är snart jul...". Ungefär så lät det... men kul var det!
Kvällen avnjöts framför TV:n och en konstig film som vi hade hyrt. En massa godis och te, ja varför inte?

Måndagen, igår var dagen för mig att åka hem till Kalle igen. Lunch på Stockholms nation innan hemresan var sjukt nice och sen så bar det av. Hemma var jag runt 19.30 och mycket nöjd med min tripp!

Just det ja, vill bara passa på att säga GRATTIS till min käre bror som har fått jobb... gött för honom vill jag lova!

plugg, plugg, plugg...

Dagarna går och plugget består... hmm, varför blir det aldrig mindre att göra? Måste, måste bli klar med vissa saker innan jag åker hem för julen.

Jag och Maria sitter just nu i skolan och försöker göra något åt vårt arbete med skam. Vi trodde att det skulle ta ungefär tre dagar att skriva ihop några sidor, men här har vi nu suttit ett bra tag och inte kommer vi någonstans heller! Usch och fy...

Maria gick precis iväg och köpte frukt, så antar att det är fruktstund när hon kommer tillbaka!

(Fattar inte varför allt blev kursiverat, och ja jag har testat att trycka på kursiverat-knappen.. men det funkar ju inte!!)

inget speciellt, men på torsdag åker jag till Stockholm

Ja, jag har egentligen inget att säga, eller har väl egentligen aldrig något vettigt att säga när jag skriver... jag bara skriver!
På torsdag åker i alla fall jag till Stockholm och hälsa på min farfar och Ylva. Det ska bli jättekul att träffa dem och att ha det lite lugnt i några dagar. Lite shopping och så där ska jag verkligen hinna med (tror faktiskt att det kommer bli mycket shopping...).
På lördag kommer Thea in till Stockholm och då ska vi ta oss en runda på stan, för att sedan åka hem till henne i Uppsala! Hur kul som helst ska det bli att hälsa på henne... har dock sett henne betydligt fler gånger den här hösten än vad jag trodde när vi sa hej då till varandra i somras. Liten oväntad snabbvisit för henne här i Karlstad och en slumpträff på centralen i Stockholm...! Inte illa... men nu ska jag få träffa henne ordentligt! Det ska bli kul att se hur hon bor och om det är sååå mycket rosa som hon berättat och fasar över!
Hemåt bär det av på måndag igen...

Längtar till på torsdag ;)

Skam!

Skam, ja jag säger då det. Skam är jobbigt, orkar inte skriva om det! Jäkla jobbiga arbete!
Men antar att det  måste göras, någon gång... innan jul!

aj då...

RSS 2.0