En repris på föregående inlägg?

Ja, måndag morgon... vilket skulle kunna betyda en repris på föregående inlägg. Inte för att det var en vecka sedan jag skrev, utan för att den här dagen ska ägnas åt precis samma sak som igår... nämligen plugga! Tahdaaaa, vilken överraskning va?! Inte direkt.

Har egentligen föreläsning nu 9.15, men jag hoppar faktiskt den idag för att få lite mer tid åt att skriva på mina assignments. Det behövs vill jag lova... men Marx och Durkheim vill mig inte väl, de gör allt för att krångla till det för mig! Tror att just denna tentan kommer att gå åt skogen, men va sjutton... jag kan inte vara bra på allt! Materialism och funktionalism... bara orden är jobbiga! Usch ja, hemskt värre!

Inatt har jag inte sovit mycket... huset är fullt igen, vilket betyder att vissa människor inte sover, och gör allt för att förstöra för alla andra som vill sova. Ja det är de mer eller mindre högljudda människorna från väster som skriker och dunkar i korridoren. Faaaan va trött jag är på det! Som tur är så ska de åka bort i helgen igen, så då kanske jag kan sova lite...Behöver min skönhetssömn för att kunna prestera nu de sista veckorna! Har ju fyra tentor att skriva (oturligt nog är jag fortfarande bara på min första... det bådar inte gott det här)!!!

Fick mail av mor i morse. Hon hade pratat med min kära bror och hade bestämt att vi ska köra julklappsleken i år igen. Kul! Men nu måste jag komma på tre saker att köpa!! Inte alls det lättaste... Köpte mina 10-poängare förra året: matlådor, flaska vin och en liten bok om golf... saker som heeeeela familjen kan uppskatta! Så hjälp och idéer efterlyses!
Mamma undrade också vad jag önskar mig i julklapp... HJÄLP! Jag har ingen aning... och det innebär också att jag har ingen aning om vad jag ska köpa! Antar att det får inhandlas någon av dagarna precis före julafton... vill ju inte ha en massa presenter tryckandes i resväskan som tar en massa plats och tyngd! Ojojoj... jag har mycket att göra!

Nu måste jag återgå till gubbarna så jag får något skrivet idag!

Plugg!

Det är lördag, och jag pluggar. Klockan är 19.30 och jag har pluggat hela dagen... kan det bli tråkigare?

Vaknade väldigt trött i morse, så jag snoozade en timme. Halv nio, ganska tidigt ändå gick jag alltså upp. Åt frukost framför datorn, som vanligt. Kollade runt på både det ena och det andra... runt 9.45 var jag redo att börja plugga. Tråkigt tråkigt tråkigt.

Klockan 13 gick jag och Marianne till gymmet, alltid bra med ett break i pluggandet. En timme senare var vi tillbaka och det var helt klart dags för mat. Vi åt och diskuterade lite angående vårt resande i januari... vi är båda stressade med alla våra tentor, en från den 11-20 januari kan vi resa... det är ju alltid något. Efter detta tog jag en dusch, för att senare återgå till plugget... wiiieeee!

Marianne tvättade idag, så jag slängde med mina lakan och handdukar... gött att få det gjort! Nästan så att jag ser fram emot att gå och lägga mig.

Nu har det regnat i ett par timmar och det är mer än trist att sitta inne... vill göra något kul!!! Det roligaste jag kan komma på just nu är att gå ut i köket och fixa mig något att äta... och då är det ILLA!

Ja mer finns det inte att berätta... hoppas att ni har haft en mer stimulerande dag och att ni får hitta på något kul ikväll!!

//C.

2009-11-27

Fredag igen då. Var grymt trött när jag vaknade i morse, ville inget annat än att bara ligga kvar i sängen. Men eftersom jag inte läste klart min "läxa" tills idag var jag tvungen att gå upp och göra det innan dagens föreläsning och seminarium. Seeegt!

Med lagom mycket huvudvärk har jag i alla fall avklarat dagens lektion.
Jag har dessutom hunnit med att gråta en skvätt till ett avsnitt av Lyxfällan (!!!) ja fråga mig inte vad som har hänt med mig... men tyckte att det var himla rörande!

Jag har en stund nu försökt att börja plugga, men huvudet hänger inte riktigt med idag så jag har mest irrat omkring på facebook. Så det kan gå...

Om ungefär en timma ska i alla fall jag och Marianne gå till gymmet. Huvudvärken ska besegras och sedan ska den hälsosamma träningen besegras av en pizza! Kan det bli bättre?

Det var frågan om utgång ikväll... men med tanke på hur mitt huvud känns just nu och hur lite plugg jag har fått gjort på grund av mitt huvud så behöver jag helt enkelt gå upp himla tidigt imorn. Får kanske bli en lugn kväll ändå. Har inte jättemycket emot det eftersom stället folket vill gå till inte är så mycket att ha... saknar helt enkelt utelivet hemma i Sverige... och då menar jag att även Stadt i Lidköping är en guldgruva! Juldagen here I come!

Trevlig helg allesammans.

Lite ovanlig underhållning...

Ja igår kväll gick brandlarmet... som tur var inte i vårt hus, men i huset bredvid. Någon hade tydligen försökt laga mat och något hade exploderat i ugnen. Så det kan gå ;)

Jag hade i alla fall världens bästa utsikt över hela "räddningsarbetet". Så under ungefär en timmes tid underhöll jag mig med att kika på hur brandmännen sprang fram och tillbaka och alla "oskyldiga" studenter ståendes utanför... himla spännande! Men det hade nästan varit bättre om det faktiskt brann så att jag hade sett några lågor... vet faktiskt inte riktigt hur illa det var, men senare på kvällen fick i alla fall alla gå tillbaka in i huset!

Man kan undra vad det är för ställe jag bor på... så länge det inte händer något i mitt hus är jag lugn. Fast vi har dock haft en "ägg-explosion" i köket en trappa upp...



Lite mörk bild, men så är det när man inte vill öppna fönster och avslöja att man vill ta kort på händelsen!

Haha... ja det här är för övrigt utsikten från mitt fönster också... inte så mycket att se dock!

Åter till plugget!

Inte igen!

Ja i natt/morse vaknade jag upp med hjärtat i halsgropen! Min första tanke var "inte igen" tills jag insåg att det lät som att någon blivit skjuten. Sen kom det igen, och igen och igen... tills jag kollade på klockan och såg att den var 04.30. Härligt! Sen tittade jag ut genom fönstret för att se andra yrvakna människor stirrandes ut genom sina fönster... någon idiot hade fått för sig att skjuta fyrverkerier mitt i natten! Vad är det för människor egentligen?!

Jag kan även säga "inte igen" till en annan sak... jag har under många år då och då fått väldiga utslag som kliar enormt mycket... men enbart när jag tränar. Jag fick det ordentligt en gång precis innan jag åkte hit... då jag var nära på att svimma i duschen och mådde så illa så jag trodde att jag skulle behöva spy. Men sen så har det varit ganska lugnt... för några veckor sedan kände jag av det men lyckades hämma det ganska bra. I fredags var jag och tränade och fick väldiga utslag som kliade enormt, vilket innebar att jag bara fick avsluta min träning och springa hem för att ta en kall dusch. Mådde inte så bra efteråt... så igår var jag och tränade, började känna av det i händerna (ja det är där det börjar, det kliar och sticker i händerna) och slutade springa... det gick över, och jag hade tur... jag kunde sedan fortsätta min träning. Idag när jag var och tränade kom det igen, och jag försökte precis som igår häva det genom att sluta springa... och jag tror att jag lyckades lite, men inte fullt. Det kliade på armarna och jag fick utslag... när jag kom hem var jag alldeles rödflammig och konstig över hela kroppen... så då tänkte jag "inte igen".
Inte så spännande information, men ack så irriterande! Om det är någon som har en aning om vad detta beror på så får ni gärna ge mig den diagnosen... vill väldigt gärna veta varför min kropp reagerar som den gör!

Igår morse ringde de ifrån STUB och undrade om jag var intresserad av någon lägenhet... men nej, det var jag ju inte... det var ju jätte länge sedan jag gjorde en intresseanmälan hos dem! De får allt vara lite snabbare om de ska lyckas få några hyresgäster! Som tur var frågade jag inte vad de hade att erbjuda, ville ju inte höra om det fanns någon jättebra lägenhet!!! Jag är nöjd med det jag har fått!!

Pratade med mamma nyss och hon berättade att det var första advent på söndag... shit vad tiden går, det är ju inte ens december än! Vilket i och för sig är bra eftersom jag har en massa att göra!
Något som jag kommer sakna i december:
- pepparkakor
- lussekatter
- julkalendern (kommer nog titta på internet då och då)
- glögg
- Lucia
- adventsfirande

ja listan kan säkert göras längre... men det räcker där! Ni har fattat poängen, jag kommer sakna alla små förberedelser innan julen. Allt det goda och roliga!

Fortsatt trevlig vecka och på återseende!

Äntligen fredag!

Vet inte varför jag säger det, men ÄNTLIGEN är det fredag. Inte för att det gör så stor skillnad i mitt liv här och nu... för alla dagar innebär pluggdagar, oavsett! Men idag är det fredag och det är trots allt lite speciellt... har dock en föreläsning som skall avklaras innan det är fredag på riktigt!

Idag skall jag verkligen besöka gymmet... jag har varit alldeles för dålig den här veckan! Det kan ju bero på att jag tycker att det är extremt tråkigt att gå dit och antingen springa på bandet eller stå på crosstrainern... såååå enformigt! Saknar helt klart mitt älskade Friskis! Är ju inte hemma så mycket under jul, men hoppas att jag kan gå till Friskis och ha riktigt roligt i alla fall en gång! Men innan jag går och tränar idag så skulle jag verkligen behöva nya headphones, insåg igår att ena luren inte funkar... hata hata hata! Så nu måste jag hitta ett par bra, det måste vara in-ear för annars lär de inte sitta fast i mina öron! Det kommer bli dyrt! Men träna utan musik är näst intill omöjligt så jag måste helt enkelt!

Jag skrev senast att det var planerat en resa till Liverpool imorgon... men jag tror att den får vänta till januari. Det ska verkligen blåsa riktigt mycket, och dessutom regna på det... så det känns inte så lockande! Tror att jag istället följer med Marianne och hennes pojkvän till Birmingham. Simon, pojkvännen, ska åka hem till Tyskland i morgon så vi ska följa honom till flygplatsen... sen så blir det lite shopping för oss! Det känns lite mer lockande... det är för det första bara 1,5 timmars resa tur och retur istället för 6 timmar... Så jag tror att det blir bra, jag behöver bara göra något!!

I morse när jag kom ur duschen så blödde jag näsblod... inte mycket, men ändå! Det brukar inte hända! Trodde att näsblödandet tillhörde en av mina bästa vänner... inte mig! Men tydligen så kan även jag få det... ;)

Idag åker mor och far upp till Stockholm. Pappa ska ha någon sorts reunion med sina gamla kompisar som bodde på samma gata när han var liten... så han ska bege sig till Solna på lördag och vara lite sentimental :)  men idag åker de upp till farfar och Ylva för att bo hos dem under helgen, även faster Pia kommer att vara där. Hade varit kul att vara med... men nej. Lite shopping med mor hade ju aldrig suttit fel... men hoppas att det blir lite shopping i Birmingham istället!

Hoppas att er fredag har börjat bra... det har min gjort, eller ja jag är sjukt trött, men jag har sett gårdagens avsnitt av Grey's så jag ska inte klaga!!

Trevlig helg gott folk!

Väntan...

I väntan på bättre tider... ja så skulle det kunna vara, och är väl så också i och för sig... men just nu väntar jag på att min föreläsning ska börja. Ja jag vet, det känns deprimerande. Vill bara få den här dagen överstökad. Hatar torsdagar... jag har nämligen heldag i skolan på torsdagar... eller i alla fall från 11.15-16.15. Så jag bara väntar!

Natten mellan tisdag och onsdag... alltså inte i natt, men natten innan vaknade jag och förmodligen halva huset av att en av de amerikanska killarna är barnsligare än barnsligast genom att skrämma folk mitt i natten och banka på dörrar! Härligt... 03.30 var klockan och jag var inte alls redo för att gå upp! Den människan borde lära sig att vara tyst, respektera andra människor och växa upp! Han fick ett antal kommentarer angående den lilla incidenten... tycker synd om en av hans flat-mates som var tvungen att gå upp och öppna dörren för honom, bara för att klanten hade glömt nyckeln! Usch, saknar normala människor ibland!

Det är tänkt att vi ska åka till Liverpool på lördag... men jag vet inte om det blir av. De säger att det ska bli dåligt väder (!) ja, vi kanske ställer in på grund av dåligt väder... shit, bara för att det kommer blåsa lite smått! Men har ju hört att tågtrafiken i det här landet inte klarar nånting... jag är inte förvånad! Går strömmen när det blåser mycket... ja då förvånas jag inte över något alls! Så får väl se om vi kommer iväg!

Det är pojkvän-/flickväns-helg i helgen! De flesta har sina respektive här... så det är fullt hus! Det är kul att träffa lite nytt folk, vi börjar allt tröttna på varandra nu ;)

Nej nu har jag snart väntat klart... alltså är det snart dags för mig att ta mig till föreläsning nummer 1!

På återseende!

Söndag.

Söndag.

Vaknade tidigt, utan anledning... så tänkte att det var bäst att gå upp. Gjorde mig lite frukost och gick tillbaka till sängen för att titta på lite serier. Runt 9.30 gick jag till gymmet... ja som sagt, jag var uppe med tuppen! Det var i alla fall härligt att vara klar tidigt. Väl hemma igen var det nästan dags att göra lunch, och jag var glad för matlådan som jag hittade i frysen!

Började plugga lite smått på en av mina inlämningar nästa vecka... och klockan 13 gick jag och Delaney till bibblan för att göra vårt grupparbete. Så nu, några timmar senare är vi näst intill klara. Så skönt!

Idag bokade pappa min flygbiljett hem i januari, alltså för gott... eller i alla fall för gott för min Worcester-vistelse. Det tackar vi för, flygbiljetter är tråkiga pengar!! Så nu är det officiellt att jag kommer flygandes in i Sverige sent den 21 januari. Härligt! Hoppas på några dagar hemma innan jag beger mig upp till Karlstad. Antar att jag har en hel del "flyttsaker" att gå igenom!

Nu när jag kom tillbaka från bibblan upptäckte jag att Marianne och Prerna var tillbaka från deras resa (de andra tjejerna kommer imorn). Sååå skönt att ha dem tillbaka igen! Funderar på att göra scones ikväll och dricka te! Prerna älskar mina svenska scones och vill ha en lektion i hur man gör dem... man ställer väl upp ;)
Har verkligen saknat dem här under helgen, det är sååå tyst och tråkigt när de inte är här! Men, en bra sak är att jag har fått gjort lite skolarbete i alla fall... även om jag aldrig kan göra för mycket! Det finns helt enkelt för mycket att göra!

Nu ska jag njuta det sista av att det är helg... för i morgon är det måndag igen, och allvaret är tillbaka!

En mycket bra helg!

Ja, idag är det måndag och helgen är över. Men den här helgen kommer jag kunna leva länge på... det var sååå skönt och kul att träffa mina älskade föräldrar! Det var mycket intensiva dagar, men gud så kul!

De kom i torsdags kväll, och jag mötte upp dem på deras B&B. Vi tog oss en runda i området, St Johns, som är jättetrevligt... det är samma område som skolan ligger på också. Vi hade blivit tipsade av hon som ägde stället som mamma och pappa bodde på om en indisk restaurang, så vi gick till den och åt mycket god mat... men det var starkt! Och jag kan ändå tycka att jag är ganska van vid stark mat... men om jag säger så här att det var hela chilifrukter i, med alla kärnorna kvar... ja det var HOT!!!
När vi hade ätit klart och smällt maten så gick vi upp till B&B:et igen och samlade ihop alla mina saker som de hade tagit med till mig... det var alltså en del kläder, skor och inte minst en stor påse med lösgodis, en massa choklad och kaviar!! Jag var nöjd! Sen tog vi vägen upp till campus för att se hur universitetet ser ut och visa hur jag bor. Klockan blev mycket och mor och far vandrade tillbaka till sig.

I fredags var jag uppe med tuppen för att runt 9 möta upp mamma och pappa. Vi gick runt i Worcester och tittade, shoppade och åt... vi såg självklart katedralen (men tyvärr var det graduation där inne så vi kunde inte gå runt i hela) och sedan gick vi till porslinsmuseet... jag säger bara; Rörstrand, släng dig i väggen! Shit va fint det va!
Pappa var den enda som shoppade den här dagen... det betyder att pappa inte behöver shoppa på länge! På kvällen gick vi till en kinesisk restaurang... det var supergott, men de som jobbade där var lite för ivriga med att ge bra service... så vi hann knappt äta upp innan tallriken var bortdukad. Sedan frågade säkert tre olika människor om vi ville ha efterrätt... och vi sa alla tre gångerna att vi ville vänta lite... shit, tror inte de har hört talas om att ha varsitt bord!! Men gott var det! Efter restaurangen gick vi till en lokal pub. Pappa älskar lokala pubbar! Där tog vi varsin öl och kände oss uttittade!

På lördagen tog vi tåget till Birmingham. Vi fick stå heeeela vägen dit, vilket var jobbigt!! Väl framme gick vi runt och kollade lite i affärer och gick och tittade på kanalerna... det var ganska kallt och vi förundrades över alla människor som bara hade t-shirt. Där gick jag i tjock tröja och vinterjacka! Det var till och med en tjej som hade en sommarklänning... enbart en sommarklänning! KALLT! Det blev lite shopping för mig... på Primark, så det var billigt och bra! Köpte mig en varm pyjamas, eftersom jag har insett att de stänger av värmen på nätterna... kan något förklara för mig varför de gör det?!
Efter ett antal timmar var vi trötta och tog tåget hem till Worcester igen... även nu fick vi stå hela resan! Vid det här laget gjorde fötterna och ryggen riktigt ont!
Vi gick "hem" till mamma och pappa för att vila lite innan det var dags för att gå ut och äta. Efter lite letande hittade vi ett ganska bra ställe att äta på. De har inte riktigt samma sorts restauranger som hemma... när vi hade ätit klart ville vi inte gå hem utan gick även denna kvällen vidare till en pub för lite öl. På den pubben var det live-musik så det var himla trevligt. Vi var självklart de enda svenskarna, och det tyckte de var roligt! När vi hade druckit och sjungit klart och var reda för att gå fick alla säga hej då till Sweden! Det var mycket trevligt!

Igår på söndagen, gick vi och kollade lite på Worcesters golfbana... golfbanor är alltid uppskattade i min familj! På vägen från golfbanan hittade pappa en mobiltelefon på marken (tydligen hade jag och mamma bara gått rakt förbi den utan att se... sen har vi ju glasögon båda två också..). Vi gjorde dagens goda gärning genom att lämna in den i närmsta lilla affär.
Vi fortsatte in mot stan för att kolla lite. Det var en minnesdag för alla som dött i de två världskrigen och det var en tyst minut och nationalsång och så utanför katedralen. Spännande! Vi tog en fika och satt en stund... sedan gick mamma och pappa och köpte en fleecetröja till mig eftersom jag har frusit hela helgen! Tack för det, den kommer att komma till användning mycket! Efter det gick vi och köpte en tekanna som mamma hade funderat över sedan fredagen. En stor röd fräck tekanna... som tur var gick den ner i resväskan! Efter det gick vi och åt lunch. Efter lunchen var det dags att bege sig upp mot B&B:et igen, för att packa i ordning på mor och fars grejer. Vi slappade och kollade på tv ungefär en timme, innan deras taxi kom. Vi sa hej då och jag gick hem till mig. Det var min helg med mina älskade föräldrar... alldeles för kort men mycket mycket bra! Om sex veckor är jag hemma i Lidköping... sjukt va tiden går fort!

 

Äntligen!

Äntligen är dagen jag har väntat på så länge här! Idag kommer mina älskade föräldrar på besök! Ska bli så himla kul att träffa dem!

Jag kan också säga äntligen till att jag näst intill är klar med alla mina assignments som ska in nästa vecka!

Summering av dagen skulle kunna vara: JAG ÄR LYCKLIG!

Men den senaste tiden har sett ut såhär...



Tyvärr är jag rädd att resten av terminen kommer se likadan ut... fast då tillkommer alla böcker till mina två andra kurser också! Men att de här snart kan lämnas tillbaka till bibblan (för att kanske sedan behövas låna igen) känns BRA! Två assignments ur världen med hjälp av de här böckerna!

Ha en jättebra helg, för det ska jag ha!!!!

Kramar!

Plugga plugga plugga, hej hej hej!

Måndag morgon, eller snarare middagstid nu... och jag har satt igång med veckans seriösa pluggande. Det är denna veckan som mina hemtentor ska fixas. Har gjort två, som är näst intill klara... så nu har jag en kvar! Det är dock den svåraste, och skulle behöva all hjälp med källor om kritik mot det brittiska politiska systemet! Jaaa... var ska man börja? Jag har mycket att komma med här... eller inte! Kan ju inte ens kritisera det svenska politiska systemet! Aja, jag ska ge det ett försök.

På torsdag kommer mamma och pappa, jag vet att jag har sagt det förr, men jag är riktigt lycklig över att de kommer! Saknar dem! Så på torsdag kväll tar jag förhoppningsvis en taxi till Birmingham International Airport för att hämta upp dem!!!! Tar inte jag en taxi får de helt enkelt ta en taxi själva!
Innan de kommer ska jag alltså vara klar med den här hemtentan!!! Give me power, please!

I lördags var det Halloween, som vi självklart firade som äkta amerikaner! Nej jag är inte i USA, men ibland skulle man kunna tro det... mina amerikanska huskompisar influerar oss en del. Alla hade gjort mycket fina dräkter, vilket förmodligen kommer att visas i bildform på fb inom den närmsta framtiden. Jag själv var en prima ballerina... eller jag försökte i alla fall!
Det blev sen sänggång i lördags på grund av beställning av mat ifrån Shakeeys. Det tog cirka en timme innan maten kom... och vid det laget var jag lagom trött. Strax efter 04.00 gick jag till kojs. Vaknade upp förhållandevis trött när några av amerikanerna gav sig iväg mot spanien... tror de åkte runt 8 eller halv nio. Alltså inte tid för mig att gå upp... somnade som tur var om och gick upp igen 10.30. Satte mig direkt vid datorn för att göra klart en av mina hemtentor (som för övrigt inte blev bra alls... men jag hoppas att jag klarar godkänt). Blev "klar" och gick sedan upp och hjälpte flickorna med städandet. Vi blev senare sittandes och tiden gick... Under den här tiden gick strömmen tre gånger! Det blåste ute... ja när det blåser i england, då går strömmen!!! Illa! Detta slog dessvärre även ut vårt internet så hela kvällen igår var jag utan internet... i alla fall i mitt rum. Tur att vi har lite trådlöst i köket.
Jag gick och handlade mjölk och självklart en chokladkaka för att göra något vettigt... satte sedan på en film på datorn. Runt 20-tiden gick jag upp till flickorna på våningen ovanför igen... där åt vi pannkakor och snackade skit! Som det ska va en söndagskväll...!

Så nu är det alltså måndag igen, och jag har sagt hej då till mina vänner som ska ut på lite äventyr under veckan! Önskar dem en massa lycka till! Själv ska jag som ni vet plugga!!!
Aja, antar att det bara är att... "take the bull by the horns" och fortsätta!

Enjoy your week, I'll try my best to enjoy mine!!

RSS 2.0